Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Η παράταξή μας στην ανοικτή επιστολή που απεύθυνε στις 29 Αυγούστου 2014 προς το «συνεργαζόμενο προεδρείο» της Ομοσπονδίας μας, αλλά και προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων που λειτουργούν μέσα στο Δ.Σ., τους καλούσε σε μια συστράτευση όλων των δυνάμεων και όλων των ενεργών συναδέλφων ώστε από κοινού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι υποψήφιοι για τα υπηρεσιακά συμβούλια να εκτεθούν στην κρίση των συναδέλφων σε ένα και μοναδικό συνδυασμό - ψηφοδέλτιο. Με αυτό τον τρόπο η παράταξή μας θεωρούσε και θεωρεί ότι επιλέγονται οι καλύτεροι χωρίς διακρίσεις και πάνω από όλα δίνεται η δυνατότητα στον συνάδελφο να νιώσει ότι οι εκπρόσωποί του ομονοούν, συμφωνούν, συνεργάζονται και διαλέγονται.
Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά το «συνεργαζόμενο  προεδρείο» απέδειξε ότι έχει πάρει διαζύγιο με την σημερινή πραγματικότητα. Απέρριψε με την σιωπή του τόσο αυτό όσο και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων την πρόταση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ένα ενιαίο συνδυασμό-ψηφοδέλτιο για τους υποψηφίους για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να οδηγηθούμε  ξανά  σε μια παραταξιακή λογική αρνούμενοι με την πρακτική τους να αναδείξουν τις προσωπικότητες, τις αξίες, τα πρόσωπα. Παράλληλα όμως το «συνεργαζόμενο προεδρείο» απέδειξε ότι  είναι εκτός τόπου και χρόνου και ξένο με την σημερινή πραγματικότητα αλλά και τις καταιγιστικές - δυστυχώς προς το χειρότερο - εξελίξεις στα καυτά θέματα που μας απασχολούν.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ:

1.      18  Ιουλίου 2014.  Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υποβάλλει αίτηση βάσει καταστατικού για έκτακτο Δ.Σ για τις 23 Ιουλίου 2014 με πλειάδα θεμάτων. Το «συνεργαζόμενο προεδρείο» ανέβαλλε στην ουσία το Δ.Σ. με κωμικές δικαιολογίες και εμπλέκοντας τους 10 «συνδικαλιστές» συναδέλφους  με την άρνησή τους να παρευρεθούν τους οποίους και καταγγείλαμε επώνυμα στην ανακοίνωσή μας στις 24 Ιουλίου 2014.
2.      30 Ιουλίου 2014. Έστω και κατόπιν της πίεσης που άσκησε η αίτηση της παράταξής μας για έκτατο Δ.Σ., το «συνεργαζόμενο προεδρείο» όρισε τακτικό Δ.Σ. Μεταξύ άλλων το συμβούλιο αποφάσισε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το Π.Δ. 170/96 και για την τελευταία τροπολογία - ντροπολογία θα τη λέγαμε εμείς, σχετικά με το δικαίωμα του κάθε διοικητή να μετακινεί συναδέλφους εντός Νομού, αφού προηγουμένως επιχειρηθεί να γίνει συνάντηση του Υπουργού με το «συνεργαζόμενο προεδρείο». Η συνάντηση δυστυχώς όπως ήταν φυσικό μεταξύ Υπουργού και «συνεργαζόμενου προεδρείου» δεν έγινε ποτέ- με τι κύρος άλλωστε θα μπορούσε να επιβληθεί αυτή η συνάντηση στον Υπουργό: Έμενε οπότε η πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο.
3.      Πριν το Δ.Σ. είχε προηγηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον κ. Αρχηγό του Π.Σ. κ. Παπαγεωργίου κατόπιν πρότασης του επικεφαλής της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δαδούδη Κώστα. Στην συνάντηση αυτή ο επικεφαλής της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δαδούδης Κώστας παίρνοντας το λόγο για τον κανονισμό μεταθέσεων και απευθυνόμενος στον κ. Αρχηγό μίλησε για casus belli (AITIA ΠΟΛΕΜΟΥ) τον χειρισμό της περίπτωσης του κανονισμού από τον κ. Αρχηγό, τον κ. Υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, μιλώντας σε σκληρή γλώσσα προς τον κ. Αρχηγό πράγμα που δεν τόλμησε να κάνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
4.      Μετά το Δ.Σ όμως και την απόφασή του για πορεία προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το «συνεργαζόμενο προεδρείο» με ανακοίνωσή του μετέτρεψε την πορεία προς το Υπουργείο με πορεία προς το Αρχηγείο του Π.Σ. εντελώς αυθαίρετα και αντικανονικά γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Δ.Σ  και εφαρμόζοντας δικούς του κανόνες.
5.      6 Αυγούστου 2014. Η ευκαιρία αυτή για την πορεία έστω και προς το Αρχηγείο δόθηκε στην πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, στην Αθήνα. Μετά λοιπόν το πέρας της πορείας των ενστόλων και ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι περίμεναν το «συνεργαζόμενο προεδρείο» να οργανώσει και να εκτελέσει την πορεία προς το Αρχηγείο, έκπληκτοι ο επικεφαλής της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δαδούδης Κώστας και ο επικεφαλής της παράταξης ΕΑΚΠ Βλάχος Δημήτρης άκουσαν από το στόμα του προέδρου Σταθόπουλου Δημήτρη να τους λέει ότι δεν θα γίνει η πορεία γιατί δήθεν η αστυνομία έχει κλείσει το δρόμο λες και όλη η Αθήνα εξυπηρετείται από ένα και μοναδικό δρόμο και δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να προσεγγίσει η πορεία στο ΑΠΣ. Άλλη μια φορά όπως για την αναβολή του έκτακτου της 23/7/14 ΔΣ,  επιστρατεύτηκαν κωμικές και αστείες δικαιολογίες για να καλύψουν την ανικανότητα, την έλλειψη πλάνου, οργάνωσης και συνδικαλιστικής συνείδησης. Μάλιστα σαν να μη έφτανε αυτό ο Πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι αυτός ο Φερτάκης και ο Καραγεωργόπουλος μετέβησαν στον κ. Αρχηγό ήπιαν ένα καφέ μαζί του και αποχώρησαν. Για άλλη μια φορά καταστρατήγησαν  πάλι το καταστατικό και φρόντισαν να διαλύσουν  κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογικής συνδικαλιστικής συμπεριφοράς, αποφεύγοντας να καλέσουν στην συνάντηση αυτή του «καφέ» με τον κ. Αρχηγό τους επικεφαλείς των παρατάξεων. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ. ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!
6.      5 Σεπτεμβρίου 2014. Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη. Δεν προηγήθηκε κανένα ΔΣ της Ομοσπονδίας για να επικυρώσει τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, καταστρατηγώντας για πολλοστή φορά το καταστατικό το «συνεργαζόμενο προεδρείο».
7.      Σε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δαδούδη Κώστα με τον πρόεδρο Σταθόπουλο για σύγκλιση του ΔΣ με θέμα την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλα θέματα, αυτός αρνήθηκε να το συγκαλέσει. Προχώρησε όμως ακόμα περισσότερο. Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κατέθεσε στις 29 Αυγούστου αίτηση για έκτακτο ΔΣ εντός 5 ημερών με μια σειρά θεμάτων στην ημερήσια διάταξη. Ο πρόεδρος με όλη την «άγνοια κινδύνου» που τον διακρίνει αρνήθηκε να εφαρμόσει το καταστατικό λέγοντας στον επικεφαλής της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  πάλι άρχισες τις  μ………ες για την αίτηση που υπέβαλλε η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για έκτακτο. ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Μ………ΙΕΣ  Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ (ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ).
8.      Σήμερα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση έχουμε 11 Σεπτεμβρίου 2014. Από τις 30 Ιουλίου 2014 που έχει να συνεδριάσει το ΔΣ προηγήθηκαν δύο κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπάρχει η εκκρεμότητα του κανονισμού μεταθέσεων, συνάντηση του ΔΣ με τον κ. Υπουργό δεν έχει πραγματοποιηθεί, ούτε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κυοφορούνται πολλές φήμες, έχουμε παραίτηση εκπροσώπων μας στο ΤΕΑΠΑΣΑ με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, τραυματισμοί συναδέλφων, απαξίωση του φορέα μας καθημερινά και το «συνεργαζόμενο προεδρείο» με ανακοίνωσή του προς ΕΣΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ σε πληροφορεί ότι θα με άλλες του ανακοινώσεις θα σε ενημερώσει για περαιτέρω ενέργειες, αγνοώντας τον θεσμικό του ρόλο, αγνοώντας το θεσμικό ρόλο του ΔΣ, αγνοώντας το καταστατικό, αγνοώντας τα προβλήματα, αγνοώντας την πραγματικότητα.
9.      43 ημέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ και στο βασίλειο του «συνεργαζόμενου προεδρείου» της Ομοσπονδίας  βασιλεύει η ηρεμία, η αδιαφορία, η έλλειψη πλάνου και στρατηγικής, η άγνοια κινδύνου, ωσάν όλα τα θέματα να έχουν δρομολογηθεί για λύση, ωσάν οι συνάδελφοι να είναι απαλλαγμένοι από προβλήματα, ωσάν ο φορέας μας που είναι το ΠΣ να λειτουργεί στην εντέλεια, ωσάν με το ανύπαρκτο κύρος του το «συνεργαζόμενο προεδρείο» να επιβάλλεται με την παρουσία του. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ. Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ» ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ.

Ο επικεφαλής
Δαδούδης Κώστας

Τα μέλη
Αναστασιάδης Γρηγόρης 
Παπαδόπουλος Γεώργιος 
Τσιλίκας Ιωάννης