Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

Όπως ίσως θα έχεις πληροφορηθεί από χθες το βράδυ 12/9/14 το Πυροσβεστικό Σώμα δυστυχώς θρηνεί το χαμό ενός ακόμα συναδέλφου όπου οι «υγιεινές» και εντελώς «ακίνδυνες» συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια όλοι μας, αποφάσισαν να τον παραδώσουν στην γειτονιά των Αγγέλων.
Ο Αρχιπυροσβέστης Μάντζιος Ματθαίος από χθες το βράδυ δεν είναι μαζί μας, δεν συνεχίζει να προφέρει στην κοινωνία μέσα από την Πυροσβεστική Οικογένεια.
Το Πυροσβεστικό Σώμα για άλλη μια φορά «πληρώνει βαρύ φόρο αίματος»  στο βωμό του καθήκοντος και των ευθυνών που έχει αναλάβει έναντι των πολιτών προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία τους.
Η εκάστοτε όμως πολιτική ηγεσία πόσο ανταποκρίνεται ώστε να πάψει επιτέλους αυτή η εκατόμβη θυμάτων του Πυροσβεστικού Προσωπικού;
Κάτι τέτοιες τραγικές στιγμές αναδύονται ξανά και ξανά στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας Πυροσβέστης στην προσπάθειά του να προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό στον πολίτη. Την εξασφάλιση της ζωής του. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο αείμνηστος Μάντζιος Ματθαίος. Να σώσει την ζωή συμπολιτών μας.
Για να μπορέσει να το κάνει όμως αυτό ο κάθε Πυροσβέστης πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την δική του ασφάλεια και ζωή. Με τα ανύπαρκτα εφόδια τόσο σε ατομικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και σε πραγματικές και ρεαλιστικές συνθήκες εκπαίδευσης που του «παρέχει» η Ελληνική Πολιτεία όχι μόνο κάνει δυσκολότερο το έργο και το καθήκον του, αλλά κινδυνεύει άμεσα η ζωή του και ενίοτε όπως στην περίπτωση του αδικοχαμένου Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου την «χαρίζει» στο βωμό αυτό του καθήκοντος.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Ας αποτελέσει αυτό το τραγικό συμβάν αφετηρία για αφύπνιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος ώστε με νέα ορμή και παίρνοντας δύναμη από το χαμό του συναδέλφου να απαιτήσουμε
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ο επικεφαλής 
Δαδούδης Κώστας

Τα μέλη
Αναστασιάδης Γρηγόρης 
Παπαδόπουλος Γεώργιος 
Τσιλίκας Ιωάννης