Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση

  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα

Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  επανέρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δυστυχώς όχι για ευχάριστα ή θετικά γεγονότα. Άλλωστε ως σαν να παρακολουθούμε θίασο, το συνεργαζόμενο προεδρείο (κος Σταθόπουλος – κος Φερτάκης) δεν μας αφήνει να πλήττουμε και μας εφοδιάζει συνεχώς με υλικό παίζοντας πότε τραγικούς και πότε κωμικούς ρόλους, κάθε φορά. Το κακό θέαμα όμως που παράγει αυτός ο θίασος αντανακλά στο απαξιωμένο κύρος της Ομοσπονδίας και την τραγική συνδικαλιστική εικόνα που εκπέμπουν αυτοί οι κύριοι, συνεπικουρούμενοι και από 10 άφωνους, αδρανείς , «δήθεν ανεξάρτητους συνδικαλιστές».
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 17  Σεπτεμβρίου 2014 ενώ υπήρχαν και άλλα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης τα οποία έβαλε η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (Κανονισμός μεταθέσεων-αποσπάσεων, Ασφάλεια προσωπικού κατά την μετάβαση αλλά και κατά την ενέργεια σε συμβάντα, κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ ,υλοποίηση αποφάσεων Δ.Σ, συνδρομές μελών, εφαρμογή καταστατικού), ο Γενικός Γραμματέας κος Φερτάκης, εντελώς αναίτια, κήρυξε το τέλος της συνεδρίασης και απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  κο Δαδούδη Κώστα που διαμαρτυρήθηκε του είπε: «Κάνετε αίτηση με τα θέματα που έχετε να τα συζητήσουμε στο επόμενο ΔΣ». Μάλλον για το συνεργαζόμενο προεδρείο υπάρχει συγκεκριμένο  χρονικό όριο συνεδρίασης του ΔΣ και έτσι αυθαίρετα λύνει τις συνεδριάσεις…
Είχαμε να συνεδριάσουμε 48 ημέρες!!! κατά παράβαση του καταστατικού που μιλάει για τακτικές συνεδριάσεις μια φορά το μήνα. Χάρη σου κάνουνε συνάδελφε να συνεδριάζουν τακτικά κάθε 48 ημέρες? Προφανώς δεν μπορούν να κουράζονται επιπλέον και να παραμένουν στον χώρο της συνεδρίασης και πέραν του χρονικού ορίου που θέτουν αυτοί!!!!!
Και ξαφνικά προκύπτει έκτακτο ΔΣ για τις 23 Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα το ΤΕΑΠΑΣΑ. Μούγγα στην στρούγκα για τον αδικοχαμένο συνάδελφο, μούγγα στην στρούγκα για τον κανονισμό μεταθέσεων- αποσπάσεων (ΠΔ 170), μούγγα στη στρούγκα για το βαθμολόγιο, μούγγα στην στρούγκα για το μισθολόγιο. Άλλωστε έχουμε πολύ χρόνο  μέχρι να περάσουν 48 ημέρες για το επόμενο ΔΣ όπου ίσως μας κάνουν τη χάρη και συζητήσουν και αυτά τα ζητήματα!!!!!!!!Έλεος…
Κανείς δεν παραγνωρίζει την σπουδαιότητα και την αμεσότητα του θέματος των ασφαλιστικών μας ταμείων (ΤΕΑΠΑΣΑ). Κανενός όμως δεν πρέπει να του διαφεύγει ότι για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη τεράστιες ευθύνες έχει σε πρώτη φάση το προηγούμενο προεδρείο (κ. Αθάνατος) και βέβαια το σημερινό «συνεργαζόμενο προεδρείο» (κ. Σταθόπουλος – κ. Φερτάκης) για την αδράνεια που επιδεικνύει, για την έλλειψη στρατηγικής και πλάνου, για την έλλειψη πρωτοβουλιών, για την απαξιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η Ομοσπονδία εξαιτίας τους.
Αυτή τη στιγμή το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (κ. Σταθόπουλος – κ. Φερτάκης) κατά την άποψή μας είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Έχει «πελαγώσει» μπροστά στα προβλήματα, καθοδηγείται από την ΠΟΑΣΥ(Ομοσπονδία Αστυνομικών), αλλά πάνω από όλα δεν πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Με την αδράνειά του και την έλλειψη πρωτοβουλιών που το διακρίνει, ομολογεί την πλήρη ανικανότητά του να διαχειριστεί και να μπει «μπροστάρης» στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων μας.
Οι συνάδελφοι, με αυτά που κάνουν, δημιουργούν την εικόνα ότι είναι άσχετοι, αδιάβαστοι έχουν άγνοια κινδύνου, δημιουργόντας μας την πεποίθηση ότι καταλήγουν επικίνδυνοι για την εκπροσώπησή μας.
ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ γιατί ο μεν κ. Σταθόπουλος θεωρεί ότι είναι πρόεδρος ενός συνοικιακού σωματείου 100 μελών και όχι ενός δευτεροβάθμιου οργάνου 7000 μελών!!! και πλέον  αρκείται σε μια απλή προσπάθεια.Δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, αποτελεί διακοσμητικό όργανο στις κοινές συσκέψεις με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες των Σ.Α., δεν έχει το ανάλογο «συνδικαλιστικό βάρος» να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του θεσμού που υπηρετεί.
Ο δε κ. Φερτάκης παραβλέπει εντελώς την συνδικαλιστική του ιστορία….
Είναι απορίας άξιο γιατί αγνοεί και περιφρονεί το ρόλο του στην Ομοσπονδία του Γενικού Γραμματέα αρνούμενος να κρατήσει ακόμα και τα πρακτικά και στην ουσία με την στάση του «πριονίζει» τόσο την καρέκλα του προέδρου όσο και το κύρος και την υπόσταση της ίδιας της Ομοσπονδίας.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική προβολή τους.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ  είναι γιατί  κάνουν ότι  θέλουν και  παίζουν «τα παιχνιδάκια τους».
ΟΧΙ όμως στην πλάτη σου συνάδελφε και συναδέλφισσα.
ΟΧΙ στην πλάτη του συνδικάτου.
ΟΧΙ σε βάρος των ζητημάτων και των προβλημάτων που ταλανίζουν
τους συναδέλφους και το ΠΣ με την ανοχή μάλιστα των υπολοίπων 10 μελών του, (κ. Αθάνατος, κ. Κάκαλος, κ. Λιολιοσίδης, κ. Ανδριόπουλος, κ. Φωτόπουλος, κ. Βαίτσης, κ. Μπαρδάκης, κ. Μάρος, κ. Καραγεωργόπουλος, κ. Αντωνακάκης), που στηρίζουν αυτό τον κατηφορικό και απαξιωτικό δρόμο που εδώ και κάποια χρόνια έχει πάρει η Ομοσπονδία, και με τους προηγούμενους προέδρους (κ. Πήλιουρας, κ. Κοκάλας, κ. Αθάνατος).
ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ   γιατί πως  μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί όταν στην συνεδρίαση του έκτακτου ΔΣ ο πρόεδρος κ. Σταθόπουλος είπε επί λέξει :«Ξέρω ότι στο τέλος θα φάμε ξύλο από τους συναδέλφους για όλες αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις αλλά τι να κάνουμε εμείς? Θα κάνουμε την προσπάθεια και ότι βγει…»
Ακούς συνάδελφε και συναδέλφισσα!!!!!!!!!! Αυτοί  απλώς προσπαθούν !!!!!! Χωρίς πυξίδα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πλάνο, χωρίς στρατηγική, χωρίς γνώση, χωρίς κύρος !!!!!!
Το έκτακτο ΔΣ στο τέλος έληξε χωρίς να συζητηθεί για άλλη μια φορά το θέμα που έβαλε πάλι η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εκτός ημερήσιας διάταξης, με τη σύμφωνη γνώμη και της παράταξης της ΑΕΠ, και αφορούσε τον άδικο χαμό του Μάντζιου Ματθαίου, κρυπτόμενοι πίσω από αστείες δικαιολογίες. Μάλιστα ο κ. Σταθόπουλος, σε άλλη μια επίδειξη της «άγνοιας κινδύνου» που τον διακρίνει, χλεύασε τόσο εμάς όσο και τους συναδέλφους του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού…
Έτσι μετά την αφιέρωση πέντε ακριβώς σειρών προς τον συνάδελφο για συλληπτήρια, το «συνεργαζόμενο προεδρείο» (κ. Σταθόπουλος – κ. Φερτάκης) θεώρησε ότι εξάντλησε το καθήκον του…
« Ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα»!!!!!!!!!
Και ύστερα έχουν το θράσος να μας μιλάνε, εντελώς υποκριτικά, για συνεργασία και στήριξη
Φυσικά και είμαστε υπέρ των συνεργασιών. Ποιος όμως μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα, αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα τις συνεργασίες?
Αυτοί οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια μιλάνε για ενιαία ψηφοδέλτια, μιλάνε για δυνάμεις οι οποίες πρέπει να ενωθούν κάτω από μια και μοναδική ομπρέλα, αυτοί που σε κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι είμαστε λίγοι για να έχουμε την πολυτέλεια να συνδικαλιζόμαστε μέσα από διαχωριστικές γραμμές των παρατάξεων, ή αυτοί οι οποίοι είναι θιασώτες των παρατάξεων και των εικονικών διαφοροποιήσεων, αυτοί οι οποίοι είναι του «δήθεν», αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις παρατάξεις για να εγκλωβίσουν τους συναδέλφους στο «μαντρί» τους και στη συνέχεια να επικαλεστούν ανάγκη για συνεργασίες, όταν δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση στο παρελθόν να το κάνουν?
Ξαφνικά η «παράταξη» του κ. Φερτάκη από το συνέδριο της Αλεξανδρούπολης το 2013 και μετά ανακάλυψε ότι μπορούσε να συνεργαστεί με το προηγούμενο προεδρείο της παράταξης της ΔΑΚΥΠΣ, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για μια ακόμα συνεργασία μεταξύ τους. Μα αν ήταν έτσι και οι διαθέσεις πράγματι ήταν ειλικρινείς τι τους εμπόδισε να «κατέβουν» σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο? Μα φυσικά η προσπάθεια εκατέρωθεν και των δύο παρατάξεων να εγκλωβίσουν σε πρώτη φάση τους ψηφοφόρους τους με ανύπαρκτα διλήμματα και υποτιθέμενες διαφορές για να μπορέσουν στην συνέχεια χρησιμοποιώντας αυτή την «υποκλαπείσα» ψήφο να την χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν!!!
Ο κ. Ανδριόπουλος στο συνέδριο διαδήλωνε σε όλους τους τόνους το πόσο ανεξάρτητος είναι δημιουργώντας μια παράταξη μόνος του και όταν και αυτός εξασφάλισε τους απαραίτητους ψήφους για να εκλεγεί τους «δώρισε» στην παράταξη της ΔΑΚΥΠΣ. Μέσω της στήριξης που της παρέχει εξασφάλισε και αυτός μια θέση στο προεδρείο.
Άξιοι οι κ.κ. Φερτάκης και  Ανδριόπουλος...
Αναρωτιέται ο θεατής… Τι μεσολάβησε και ο κ. Φερτάκης κατέβηκε σε χωριστή παράταξη προμηνύοντας στην ουσία την μετέπειτα συνεργασία του με την παράταξη της ΔΑΚΥΠΣ?
Ασφαλώς για να μπορέσει μέσα από ένα υποτιθέμενο ιδεολογικό μανδύα που έντυσε την παράταξή του να εγκλωβίσει τους συναδέλφους ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να  χρησιμοποιήσει τις ψήφους τους στο «γάμο»- συνεργασία που ήδη είχε προετοιμάσει εδώ και πολλά χρόνια  ο συνταξιούχος πλέον και πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  κ. Πήλιουρας Γ.
ΝΑΙ  συνάδελφοι… Τον «ερμαφρόδιτο αυτό γάμο» προετοίμασε και εκτέλεσε ο κ. Πήλιουρας Γ. με την έλευσή του στην πόλη των Ιωαννίνων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 22-23 και 24 Ιουνίου 2014. Μάλιστα κατέλυσε σε ξεχωριστό ξενοδοχείο και «δημιούργησε»  το νέο πάζλ του ΔΣ της Ομοσπονδίας, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο του το σημερινό «συνεργαζόμενο» προεδρείο.
Ένα προεδρείο, που κάθε μέρα που περνάει, απογοητεύει με την αδράνειά του, την ανικανότητά του και την άγνοια κινδύνου που το διακρίνει.
Ένα προεδρείο, που κάθε μέρα που περνάει, απογοητεύει τους συναδέλφους που τόσα προσδοκούν από την ηγεσία του συνδικαλιστικού τους κινήματος.
Αυτά είναι τα παρεπόμενα της χρόνιας παρέμβασης του κ. Πήλιουρα Γ. στα συνδικαλιστικά δρώμενα 04 χρόνια τώρα μετά την αποχώρησή του.
Άλλωστε αυτό είχε συνηθίσει να κάνει τόσα χρόνια ο «πατριάρχης» της ΔΑΚΥΠΣ. Να ελέγχει και να εξουσιάζει τις εξελίξεις είτε με την φυσική του παρουσία, είτε με την «σκιώδη» παρουσία του, επιλέγοντας πάντα πρόσωπα στην διοίκηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. (κ. Κοκάλας, κ. Αθάνατος, κ. Σταθόπουλος) με αμφίβολη συνδικαλιστική ικανότητα και δράση.
Δεν δίστασε μάλιστα να συνεργαστεί με το κ. Φερτάκη Β. που, όπως ολοι οι παλαιοί συνδικαλιστές γνωρίζουμε πολύ καλά,  την εποχή που εκπροσωπούσε το Π.Α.Σ.Ο.Κ. δεν ήθελε ούτε καν να συζητά μαζί του...
Πως «αλλάζουν οι καιροί»…
Αλλάζουν όμως προς το καλύτερο?
Μήπως αλλάζουν για το μικροσυμφέρον?
Μήπως αλλάζουν με γνόμωνα το εκδικητικό αποθημένο κάποιων?

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


                                                                                                   Ο επικεφαλής 
                                                                                               Δαδούδης Κώστας

                                                                                                        Τα μέλη
                                                                                             Αναστασιάδης Γρηγόρης 
                                                                                             Παπαδόπουλος Γεώργιος 
                                                                                             Τσιλίκας Ιωάννης