Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)

«Έχει «πάτο» αυτή η κατρακύλα? ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΠΑΜΕ?»

Συνάδελφοι,
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Π.Σ. με «κομμένη την ανάσα»…
Μετά το συνέδριο στα Γιάννενα, όπου διάφοροι «ανεκδιήγητοι τύποι» νόμιζαν ότι ήμασταν, σαν και αυτούς, «Γιουσουφάκια του Αλή  Πασά» δηλ. να τους παρακαλέσουμε για να ενταχθούμε και εμείς στο «κυβερνώ-συνδικαλιστικό-κουκουλοφασκέλοστα» χώρο τους και με ένα αποτέλεσμα που μας δικαίωσε, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Συνεργαστήκαμε, μέσα από την παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με σωματειακούς παράγοντες από όλη την χώρα. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η συνεργασία «στέριωσε» και αποδίδει άμεσα αποτελέσματα. Οι ανακοινώσεις της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις, πανελλαδικά, άμεσα και αποτελεσματικά. Θυμηθείτε:
ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ!!!
Όμως ζητάτε να συνεργαστούμε με όλους… ξέρετε τι ζητάτε? προφανώς δεν ξέρετε…
Ζητάτε να συνεργαστούμε με αρχισυνδικαλιστές όπως ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Αθάνατος, ο κ. Φερτάκης και τους «συνεργαζόμενους» με αυτούς. Δηλαδή μας ζητάτε να συνεργαστούμε με αυτούς που με την συνδικαλιστική τους στάση μας οδήγησαν εδώ που είμαστε τώρα…
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ???
Θα συνεργαζόσασταν με τον κ. Σταθόπουλο Δ., χρόνια πρόεδρο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α., που ούτε ενημέρωνε, ούτε διεκδίκησε για τους συναδέλφους της Αττικής τα αυτονόητα?
Που και τώρα που είναι πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αρνείται, παράτυπα, να εφαρμόσει το καταστατικό και είναι ουσιαστικά άφαντος?
Θα συνεργαζόσασταν με τον κ. Αθάνατο Ν. που, το ποιο «ηχηρό» ως συνδικαλιστικό παράπτωμα θα αναφέρω, δεν μας οδήγησε, ως όφειλε, για να προσφύγουμε στο ΣΤΕ για την δικαίωσή μας?
Θα συνεργαζόσασταν με τον κ. Φερτάκη Β., που όλοι αυτοί από την «περίφημη Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.», δεν ήθελαν να τον βλέπουν στα μάτια τους επειδή προέρχεται από τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα συνεργάζεται μαζί τους γιατί του έχουν τάξει την καρέκλα του προέδρου? Που συμφωνεί μαζί τους και δεν μιλάει για την κατάντια τους για να του δανείσουν μερικούς ψήφους όταν και αν (!!!) τους χρειαστεί?
Κύριε Φερτάκη θα σε «πουλήσουν»…
«Όπως πούλησαν» και όλους αυτούς που τους πίστεψαν…
Τους πίστεψαν ότι έχουν να συνεργαστούν με ιδεολόγους, με χαρισματικούς…
Θα σε εξευτελίσουν και θα σε «πουλήσουν» στο τέλος…
Όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί εσείς πιστεύετε ότι έγινε επειδή θέλουμε την καρέκλα? ΛΑΘΟΣ!!!
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί όταν ζητάτε από έναν αρχισυνδικαλιστή να σας βολέψει γιατί έχετε ανάγκη, παρόλο που όλοι έχουμε τις ανάγκες μας, αυτός ο αρχισυνδικαλιστής αρχίζει τα «Νταραβέρια» με το Αρχηγείο, με τους Βουλευτές, με το σύστημα…
ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΦΟΥ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ?
ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΩΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ?
Έτσι λοιπόν έχουμε τα τραγικά αποτελέσματα όπως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής.
Και ψάχνουμε τώρα τι φταίει…
Επειδή μας πληροφορούν για «στημένες ώρες συμβάντος», για «πιέσεις» προς τους συναδέλφους να υπογράψουν για αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, για χρησιμοποίηση δοκίμων πυροσβεστών που δεν έχουν ολοκλήρωση την βασική τους εκπαίδευση, για 5ετείς που ενώ ο νόμος το απαγορεύει, χρησιμοποιήθηκαν παράτυπα και επειδή το πένθος για τον ΗΡΩΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ είναι βαριά μέσα μου, σας λέω δημόσια τούτα:
ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ: «ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ» λέει ο σοφός λαός μας.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ «ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΕΣΤΕ» ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΕΤΕ… ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ…
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ:
1ον: Η πρόταση της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», το επόμενο ΔΣ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να γίνει στον 5ο ΠΣ Αθηνών, να πραγματοποιηθεί ΤΩΡΑ.
2ον: Ο πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α. κ. Ψαλτάκος Π. να συγκαλέσει το ΔΣ της Ένωσης στον 5ο ΠΣ Αθηνών γιατί ο συμβολισμός είναι απαιτητέως.
3ον: Ο πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α. κ. Ψαλτάκος Π. να διερευνήσει σε βάθος την καταγγελία του μέλους του ΔΣ κ. Φυτόπουλου Γ. ότι δεν εισέπραττε αποζημιώσεις από τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Πήλιουρα Γεώργιο για την μετάβασή του στα συνέδρια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., παρόλο που ο επικεφαλής της Ε.Α.Κ.Π. Αττικής κ. Καραγκούνης Δ. μας διαβεβαίωσε ότι σε αυτά ο κ. Πήλιουρας Γ. του τις έδινε κανονικά!!! Η καταγγελία έγινε στο τελευταίο ΔΣ της Ένωσης.
4ον:  Ο πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α. κ. Ψαλτάκος Π. να ζητήσει διευκρινήσεις από τον κ. Σταθόπουλο Δ., πρώην πρόεδρο της Ένωσης και τωρινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας, γιατί μας είπε μέσα στο ΔΣ, «κατάμουτρα», ότι ο πρώην πρόεδρος κ. Πήλιουρας Γ., που ήταν και ταμίας μαζί, δεν έδινε λογαριασμό για τα λεφτά, έχει κρατήσει τα βιβλιάρια στο σπίτι του και τα πρακτικά τα έχει αυτός. Γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει έλεγχος πού δόθηκαν τα λεφτά και αν δόθηκαν.
5ον: Ο κ. Αθάνατος Ν. να μας απαντήσει γιατί όταν ήταν να καλυφθεί η θέση του εκπροσώπου μας στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από τον κ. Σκιαδόπουλο Γ. του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες», καθυστέρησε να ενημερώσει το υπουργείο και η θέση καλύφθηκε από την Ε.Α.Π.Σ. Τώρα και οι εκπρόσωποι από την Ε.Α.Π.Σ. παραιτήθηκαν με αιτία αυτά που είδαν να γίνονται για το ταμείο μας!!!
Ο πρώην πρόεδρος που τώρα παραχώρησε την θέση του στον κ. Σταθόπουλο Δ. και είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν μιλάει για να μας πει πώς είναι δυνατόν να «ξεχνάει» ποιος εκλέχθηκε στο συνέδριο για εκπρόσωπος στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ?
Να «ξεχνάει» να κάνει προσφυγή στο ΣΤΕ?
Να «ξεχνάει» ότι πρέπει να δικαιολογήσει, από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, τα κάτι χιλιάδες ευρώ… που λείπουν από το ταμείο της Ε.Υ.Π.Σ.Κ. Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)?
Οι συνδικαλιστές όμως που τον έχουν στείλει στον εισαγγελέα δεν «ξεχνούν»…
Σκεφτείτε:  
Χάνονται βιβλιάρια…
Χάνονται λεφτά…
Χάνονται πρακτικά…
Χάνονται τα δικαιώματα του πυροσβέστη λόγο των αλλαγών στον κανονισμό μεταθέσεων…
Χάνονται ζωές συναδέλφων και εμείς ζητάμε να πάμε για επιτόπιο έλεγχο σε σταθμούς και τα συνεργαζόμενα προεδρία δεν το κάνουν!!!
ΤΩΡΑ
Να συγκληθεί πανελλαδική γενική συγκέντρωση και συνέλευση από την Ομοσπονδία σε Στάδιο ή Αθηναϊκό θέατρο για να παραβρεθούν όλοι οι πυροσβέστες και να μάθουν γιατί καταστρέφεται το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α…  το ταμείο μας… τα λεφτά μας…
(Διαβάστε την έκθεση ντοκουμέντο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο ιστολόγιο: http://anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr/)
ΤΩΡΑ
Να σταματήσει η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., επειδή δεν θέλει «να πάει κόντρα στην κυβέρνηση» να μένει απαθής και να κινητοποιήσει το προσωπικό γι αυτά που συμβαίνουν όπως οφείλει ως πλειοψηφούσα παράταξη.
Συνάδελφοι
Εάν δεν «αλλάξουν ρότα» όλοι αυτοί που μας έφεραν εδώ στον «πάτο», που γελάνε με εμάς γιατί τους «βολεύει» το κράτος αυτό, όπως έχει καταντήσει, τότε δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς…
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ?

                                                             Ο επικεφαλής του συνδυασμού
                                                                          Ιωάννης Δ. Τσιλίκας

                                                                                               Τα μέλη
                                                                                                          Ανθόπουλος Ευστάθιος
                                                                           Σκιαδόπουλος Γρηγόριος