Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
Επικεφαλείς  των παρατάξεων του Δ.Σ. ΠΟΕΥΠΣ
Ανώνυμε Συνάδελφε και Συναδέλφισσα
Όπως  θα γνωρίζετε  το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) στις 21 Αυγούστου 2014 εξέδωσε διαταγή με την οποία καλεί τους συναδέλφους για υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή των αιρετών αντιπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων του Π.Σ.
Όπως επίσης γνωρίζετε το Π.Δ. 170 που αφορά τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις όλων των συναδέλφων μας είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος για να αντιμετωπίζεται ερασιτεχνικά και κάτω από το πρίσμα μικροκομματικών, μικροπολιτικών και προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου 2014 εκδόθηκε το Π.Δ. 93/29-7-14 αρ. φύλλου 154 με το οποίο τροποποιούνται τα  άρθρα 20,22 και 23 του Π.Δ 170/96 και βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε κ. Διοικητή Νομού μετά από πρότασή του προς τον κ. Αρχηγό να μετακινεί υπαλλήλους εντός Νομού. Επιπλέον προβλέπεται συγχώνευση υπηρεσιών εντός Νομού.
Μια πολύ σημαντική όσο και πολύ αρνητική εξέλιξη τόσο για το παρελθόν, παρόν και μέλλον σου συνάδελφε και συναδέλφισσα όσο και για το κύρος και την υπόσταση του συνδικαλιστικού μας οργάνου όπως είναι η Ομοσπονδία.
Ο κανονισμός λοιπόν Μεταθέσεων και αποσπάσεων είναι ιδιαίτερα  σημαντική  κατάκτηση ώστε σήμερα όλοι εμείς που φιλοδοξούμε να σε εκπροσωπήσουμε στα υπηρεσιακά συμβούλια  δεν έχουμε το δικαίωμα να παρασυρόμαστε σε μικροπολιτικά και μικροκομματικά και πρόσκαιρα οφέλη.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ μια καινούρια παράταξη που γεννήθηκε στο συνέδριο των Ιωαννίνων, πριν ακόμα οικοδομηθεί μέσω του επικεφαλής της Δαδούδη Κώστα ζήτησε συναίνεση και ομαδική συνεργασία μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε να δίνεται κάθε φορά η δυνατότητα στους συναδέλφους να επιλέγονται οι άριστοι και  ικανότεροι.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και αναγκαστήκαμε να μπούμε στην διαδικασία ίδρυσης της παράταξης ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις θέσεις μας για ενιαία ψηφοδέλτια σε όλων των ειδών τις αρχαιρεσίες.
Επανερχόμαστε με την πρότασή μας για την εκλογή των αιρετών μελών μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  οι υποψήφιοι σε ένα ενιαίο συνδυασμό ώστε οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τους καλύτερους μέσα από ένα «καλάθι» χωρίς διακρίσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς μαντρώματα με μόνο κριτήριο την αξιοσύνη και την ικανότητα του κάθε υποψηφίου.
Η πρότασή μας αυτή διατυπώνεται σήμερα με την ανοιχτή αυτή επιστολή προς το ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ, στους επικεφαλής των παρατάξεων και προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μια προσπάθεια έμπρακτου ενδιαφέροντος για το κοινό συμφέρον όλων μας μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες.
Η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’  ελπίζει και  περιμένει θετική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της αυτή, μέσω αυτής της ανοιχτής επιστολής, μέχρι τις τελευταίες ημέρες υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ.

Ο επικεφαλής
Δαδούδης Κώστας

Τα μέλη
Αναστασιάδης Γρηγόρης
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Τσιλίκας Ιωάννης