Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


Αθήνα, 14.5.2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της συνδικαλιστικής παράταξης με την επωνυμία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, μέλος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής.

ΠΡΟΣ
Την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΥΠΟΨΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 ΑΘΗΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 28.3.2013 συνεδρίασε στα γραφεία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), η οποία είναι μέλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Προέδρου της, με αντικείμενο συνεδρίασης θέματα τρέχουσας διαχείρισης.
Κατά την ως άνω συνεδρίαση, όπως πολλές φορές κατά το παρελθόν, μέλη της συνδικαλιστικής μας παράταξης, τα οποία κατέχουν και συνδικαλιστικές ιδιότητες και είναι εκλεγμένα ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια σωματεία και ενώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, προσήλθαν στον χώρο της συνεδρίασης, με σκοπό να την παρακολουθήσουν και να ενημερώσουν μετά το πέρας αυτής αφενός μεν τα μέλη των σωματείων και των ενώσεών τους, αφετέρου δε τα μέλη της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Παρών μάλιστα κατά την ως άνω ημέρα και ώρα ήταν και ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής μας παράταξης Ιωάννης Τσιλίκας, Αρχιπυροσβέστης, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του αιρετού αναπληρωματικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ωστόσο κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο Πρόεδρος αυτής μας ζήτησε να αποχωρήσουμε επιτακτικά, «απειλώντας» μάλιστα ότι δεν θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, αν δεν αποχωρήσουμε. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που μας ζητούσε να μην παρευρισκόμαστε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αναίτια και χωρίς ουδεμία εκ μέρους μας συμπεριφορά που να δικαιολογεί αυτήν την εχθρική, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική αντιμετώπισή μας.
Μάλιστα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι κεκλεισμένων των θυρών και όχι δημόσιες. Μετά από αυτήν την πρωτοφανή αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά ζητήσαμε κοσμιώτατα να αποφασίσει το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την παρουσία μας ή όχι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πράγμα που έγινε σε ψηφοφορία στην οποία κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ΟΛΕΣ οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι εφεξής κεκλεισμένων των θυρών.
Ζητήσαμε το σχετικό Πρακτικό Δ.Σ. και το έγγραφο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο οποίο βασίστηκε η εν λόγω κατά πλειοψηφία ληφθείσα απόφαση, μας τα ενεχείρησαν και σας τα επισυνάπτουμε.
Κατά τη γνώμη μας τίθεται μείζον νομικό, ηθικό ζήτημα, καθώς με την απόφαση αυτή πλήττεται ευθέως η συνδικαλιστική ελευθερία και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, οι αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον των εργαζομένων και στη διαχείριση των οικονομικών πόρων που προέρχονται από αυτούς δεν μπορεί να λαμβάνονται εν κρυπτώ και παραβύστω και μάλιστα κατ’ επίκληση εγγράφων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που δήθεν τις νομιμοποιούν.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, σας καλούμε να λάβετε ξεκάθαρη θέση τόσο ως προς τη νομική ισχύ και βασιμότητα του με αρ. πρωτοκόλλου 103/6.3.2013 εγγράφου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και ως προς τον αποκλεισμό αιρετών συνδικαλιστικών εκπροσώπων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Μετά ειλικρινούς τιμής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ