Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αθήνα, 14.5.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της συνδικαλιστικής παράταξης με την επωνυμία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, μέλος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής.

Θέμα: Ζήτω τα παράλογα…

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 28.3.2013 συνεδρίασε, μετά από διαδοχικές αναβολές, στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, με αντικείμενο συνεδρίασης θέματα τρέχουσας διαχείρισης.
Κατά την ως άνω συνεδρίαση, εμείς πιστοί στην διαυγή και διεκδικητική συνδικαλιστική δράση που σας έχουμε συνηθίσει, και όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει με την από 26.2.2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μας, ήμασταν εκεί με σκοπό να την παρακολουθήσουμε και να σας ενημερώσουμε μετά το πέρας αυτής για όλα τα ζητήματα που σας αφορούν σε δύσκολες οικονομικά, εργασιακά και υπηρεσιακά εποχές.
Δεν ήταν η πρώτη φορά. Πολλές φορές κατά το παρελθόν, μέλη της συνδικαλιστικής μας παράταξης, τα οποία κατέχουν και συνδικαλιστικές ιδιότητες και είναι εκλεγμένα ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια σωματεία και ενώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν παρακολουθήσει συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας.
Ωστόσο ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΦΟΡΑ, που κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο Πρόεδρος κ. Αθάνατος μας ζήτησε να αποχωρήσουμε επιτακτικά, «απειλώντας» μάλιστα ότι δεν θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, αν δεν αποχωρήσουμε. Αυτή η συμπεριφορά του έρχεται σε συνέχεια άλλων συμπεριφορών του, περί μη χορήγησης αιτούμενων εγγράφων παρανόμως, άρνησης κάθε είδους καλοπροαίρετου ελέγχου και κριτικής κ.α. τα οποία έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Σημειώνουμε ότι και σε αυτήν μας την παρουσία ήμασταν κοσμιώτατοι, ευγενείς αλλά και δεν «μασήσαμε τα λόγια μας» σε αντίθεση με την ανοίκεια, αναίτια και απροκάλυπτα εχθρική, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική αντιμετώπισή μας από τον εν λόγω κύριο.
Μάλιστα μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι κεκλεισμένων των θυρών και όχι δημόσιες. ΕΚΕΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καλύπτει τέτοιες πρακτικές. Ωστόσο, ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να ξέρει που βάζει την υπογραφή του…Για αυτόν το λόγο ζητήσαμε να αποφασίσει το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την παρουσία μας ή όχι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πράγμα που έγινε σε ψηφοφορία στην οποία κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ΟΛΕΣ οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι εφεξής κεκλεισμένων των θυρών. Επομένως, εάν θέλετε να πληροφορηθείτε ποιες αποφάσεις έλαβε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μήπως και σας αφορούν ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΤΕ!!!
Δεν υπήρχε βέβαια περίπτωση να το αφήσουμε έτσι αυτό, για αυτό και ζητήσαμε το σχετικό Πρακτικό Δ.Σ. και το έγγραφο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο οποίο βασίστηκε η εν λόγω κατά πλειοψηφία ληφθείσα παράνομη απόφαση, για να πράξουμε προς κάθε κατεύθυνση, συνδικαλιστική, νομική κλπ  τα δέοντα… και ο νοών νοείτω…
Κατά τη γνώμη μας τίθεται μείζον νομικό, ηθικό ζήτημα, καθώς με την απόφαση αυτή πλήττεται ευθέως η συνδικαλιστική ελευθερία και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, οι αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον των εργαζομένων και τη διαχείριση των οικονομικών πόρων που προέρχονται από αυτούς δεν μπορεί να λαμβάνονται εν κρυπτώ και παραβύστω και μάλιστα κατ’ επίκληση εγγράφων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που δήθεν τις νομιμοποιούν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ δεν το επιτρέπουν και δεν θα το επιτρέψουν και στο μέλλον βασιζόμενη στη δύναμη που μας δίνεται ΕΣΕΙΣ.
Τηρώντας την υπόσχεσή μας  καταθέσαμε στο αρμόδιο δικαστήριο ασφαλιστικά  μέτρα εναντίον  των απαράδεκτων αυτών  ενεργειών τους  που θα εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες.
Η  Δικαιοσύνη  έχει πλέον το  λόγο. 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ - ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ