Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση





ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)

«Κατεπείγουσα ενημέρωση»
Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε ο συνδυασμός μας προσπαθεί πέρα από την ενημέρωσή σας να διερευνά προς κάθε κατεύθυνση για τα δικαιώματα και τις, πραγματικές, υποχρεώσεις των εργαζομένων της υπηρεσίας μας.
Η σχέση μας με τους συναδέλφους, αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον, χωρίς κομματικούς προσανατολισμούς και ιδεολογικές παρωπίδες, για άλλη μια φορά «έφερε καρπούς».
Θα αναφερθούμε στην στελέχωση, από Πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Π.Σ. στο κομμάτι της διάσωσης-πυρόσβεσης, των 13 αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρεία  «FRAPORT» και γενικότερα των πολιτικών αεροδρομίων που υπηρετούν οι συνάδελφοι.
Η ομάδα εργασίας του συνδυασμού αναλύοντας τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπλοϊας «E.A.S.A.» (Εuropean Αviation Safety Agency) (επίσημη σελίδα του κανονισμού του οργανισμού : https://www.easa.europa.eu/document-library/general-publications/easy-access-rules-aerodromes-regulation-eu-no-1392014) διαπίστωσε ότι στη σελίδα 215 του κανονισμού, που αφορά τους Πυροσβεστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε πολιτικά αεροδρόμια, ξεκαθαρίζει στην 4η παράγραφο ότι : «Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου θα πρέπει να διασφαλίζει ότι : …οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα που εκτελούνται από προσωπικό διάσωσης και πυρόσβεσης δεν συμβιβάζονται με την ανταπόκριση (εννοεί αεροπορικό συμβάν) ή την ασφάλειά τους». Ακριβές κείμενο στα Αγγλικά : «The aerodrome operator should ensure that : …(d) any other duties carried out by rescue and firefighting personnel do not compromise the response, or their safety».
Με βάση τον οργανισμό E.A.S.A. (Easy Access Rules for Aerodromes-  published  August 2017 )που με ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ αναλύει τα δεδομένα εργασίας-ασφάλειας στα αεροδρόμια ολόκληρης της Ευρώπης, είναι προφανές ότι ο καινούριος στρατηγικός σχεδιασμός του Α.Π.Σ. πρέπει να επανεξετάσει την παραχώρηση των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Π.Υ. Αεροδρομίων σε άλλες υπηρεσίες του σώματος, για δραστηριότητές τους, όπως π.χ. «περιπολικά» κ.ο.κ.  
Είναι πλέον φανερό ότι οι εξελίξεις στο επάγγελμα – λειτούργημά μας είναι ραγδαίες και στόχος, συνδικαλιστικός, του συνδυασμού μας είναι να συνδράμουμε, αποφασιστικά, ώστε να είμαστε επαγγελματίες στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.
Η διερεύνηση των «νέων δεδομένων» συνεχίζεται …
(Το σχετικό, με τα προαναφερόμενα, έγγραφο είναι αναρτημένο στο blog του συνδυασμού μας «anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr»)


Τα μέλη                                                      Ο Επικεφαλής του συνδυασμού
Αμανατίδης Χαράλαμπος                                 Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
Πυρ/μος                                                                   Αρχ/στης
Αντωνιάδου Ανατολή (Νανά)                (anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr
Αρχ/στρια                                             ...01/12/2017...  Τηλ.: 6936-187006)
Γιαννίκιος Σπυρίδων
Πυρ/στης
Κατσιαβριάς Κων/νος
Πυρ/μος
Κτίστης Αριστείδης
Πυρ/στης
Λύκος Αντώνιος
Πυρ/στης
Μοιράγιας Αθανάσιος
Αρχ/στης
Μπαρμπαγιάννης Ιωάννης
Αρχ/στης
Ντάλτος Χρήστος
Πυρ/μος
Πολίτης Αναστάσιος
Πυρ/στης
Σαραγιώτης Γεώργιος
Αρχ/στης
Σκιαδόπουλος Γρηγόριος
Αρχ/στης
Τουμαζάτος Σωτήριος
Πυρ/μος
Τούντας Αριστείδης (Άρης)
Πυρ/στης
Τσάκαλος Ανάργυρος
Αρχ/στης
Τσιώλης Ιωάννης
Πυρ/μος