Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Έκδοση Πυροσβεστικού εγχειριδίου


Οι σήραγγες αποτελούν σημαντικά στοιχεία των σύγχρονων οδικών δικτύων και πλέον αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι και των ελληνικών εθνικών αυτοκινητοδρόμων, που πολύ σύντομα θα δοθούν σε χρήση. H ιστορία έχει δείξει πως τα συμβάντα πυρκαγιάς εντός σηράγγων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σαν κοινά συμβάντα και απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές προσβολής, έρευνας και διάσωσης και τακτικής αντιμετώπισης.
Αυτό το κομμάτι λοιπόν έρχεται να καλύψει το νέο βιβλίο με τίτλο "Πυρκαγιές Οδικών Σηράγγων - Διαχείριση και αντιμετώπιση συμβάντων" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars.
Οι συγγραφείς Αντώνης Παναγιωτάκης και Κωνσταντίνος Νίκας, προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, γράφοντας ένα βιβλίο που απευθύνεται πρωτίστως σε πυροσβέστες - διασώστες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό πυρκαγιάς, στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας σήραγγας.
Γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο, παρουσιάζονται όλες οι απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τις οδικές σήραγγες, οι ιδιαιτερότητες μιας πυρκαγιάς εντός σήραγγας, η εξέλιξη ενός τέτοιου συμβάντος και τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη και την κατανομή της θερμοκρασίας και του καπνού.
Ακόμα, με χρήση πολλών φωτογραφιών, αναλυτικών σχημάτων και διαγραμμάτων παρουσιάζονται οι τρόποι αντιμετώπισης ενός τέτοιου συμβάντος και δίνονται οδηγίες μέσω μνημονίου ενεργειών και διαγράμματος ροής αποφάσεων για τις ενδεικνυόμενες τακτικές επέμβασης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ολοένα αυξανόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της εποχής μας αλλά και το δύσκολο και τεχνικά απαιτητικό έργο των πυροσβεστών που αύριο θα κληθούν να προστατέψουν τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας, αυτό το βιβλίο θα πρέπει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη όλων των πυροσβεστών.
Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις BOOKSTARS, www.bookstars.gr, Ελαιών 29, Κηφισιά, και σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
· ΤΙΤΛΟΣ: Πυρκαγιές Οδικών Σηράγγων - Διαχείριση και αντιμετώπιση συμβάντων - Πυροσβεστικό Εγχειρίδιο
· ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Bookstars - Γιωγγαράς
· ISBN: 978-960-571-230-3
· ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
· ΣΕΛΙΔΕΣ: 150
· ΤΙΜΗ: 26 ευρώ