Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)

κ. Αρχηγέ
Ενημερωθήκαμε ότι στην Π.Υ. Κορωπίου εφαρμόζονται διαδικασίες που μας προκάλεσαν απορίες. Είναι αλήθεια  ότι ο κ. Διοικητής, Πύραρχος  κ.Πέτρου Σπυρίδων, υποχρεώνει τους υπαλλήλους να υπογράφουν σε έγγραφο-λίστα εάν έχουν ελέγξει τα οχήματα και τα παρελκόμενά τους? Έχετε δώσει εσείς αυτή την έγκριση?          
Σας έχει ενημερώσει ο κ. Διοικητής για τη μέθοδο αυτή?
Προβλέπεται ή έχει λάβει την έγκρισή σας?
Είναι στις προθέσεις σας να υιοθετηθεί αυτή η διαδικασία από τους Πυρ/κούς Σταθμούς?
Μας πληροφόρησαν επίσης ότι ο κ. Διοικητής, κ. Πέτρου Σπυρίδων κάλεσε υπάλληλο σε απολογία και προτείνει την επίπληξή του διότι δεν συμπληρώθηκε αυτό το έγγραφο, ενώ ο υπάλληλος ήταν σε προγραμματισμένη άσκηση. Ο αξ/κός υπηρεσίας αναφέρει στο βιβλίο της υπηρεσίας ότι ο υπάλληλος το έχει συμπληρώσει?
κ. Αρχηγέ αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει όταν μαθαίνουμε ότι τιμωρείται συνάδελφος, Αρχ/στης παραγωγικής σχολής, που έχει τιμηθεί για την ανδρεία του στους σεισμούς του 1999, επειδή δεν συμπλήρωσε ένα χαρτί.
Το έγγραφο αυτό δεν γνωρίζουμε από ποια διαδικασία έχει εγκριθεί.
Ο κάθε συνάδελφος που καλείται να δώσει τη ζωή του για το συνάνθρωπο τι θα πρέπει να σκεφτεί?
Είναι αλήθεια ότι δεν είχε εγκριθεί, (δεν γνωρίζουμε εάν και αυτή τη στιγμή έχει εγκριθεί), όταν τιμωρήθηκε ο συνάδελφος?
Θεωρούμε ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή. Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία και η απορία μας είναι εάν υπάρχει παράβαση καθήκοντος.
Επίσης,πιστεύουμε ότι ο Κ.Ε.Υ.Π.Σ. πρέπει να αναθεωρηθεί με εκδημοκρατισμό και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και μέσο τρομοκράτησης για τον υπάλληλο. Ο Πυροσβέστης έχει αποδείξει ότι και φιλότιμο έχει και αγάπη για το λειτούργημά του. Χρειάζεται μεθόδους που μας προβληματίζουν για τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους?
Σας καλούμε να διερευνήσετε την υπόθεση αυτή και ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για την ενημέρωσή μας.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
Αρχ/στης
anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr
τηλ. 6936187009