Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

«Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ»

Συνάδελφοι,
Επιτέλους οι προσπάθειές μας για τη διαφάνεια, την απονομή του δικαίου, την πρέπουσα λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων - φορέων και την αποτροπή αξιόποινων πράξεων έφεραν αποτέλεσμα.
Η Διεύθυνση Οικονομικών του Α.Π.Σ. με το έγγραφό της με αρ. πρωτ. 7776-05/02/2015 ζητά όλες οι πρωτοβάθμιες ενώσεις να έχουν ειδικό κωδικό από την Ε. Α.Π. (Ενιαία Αρχή Πληρωμής) για να τους αποδίδονται ΑΜΕΣΑ οι εισφορές των μελών τους. Δηλ. έλεγχος, διαφάνεια και εφαρμογή του νόμου που υπάρχει από τη δεκαετία του 1980!!! (βλ. έγγραφο ντοκουμέντο στο ιστολόγιο anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr).
Καταγγείλαμε 1,5 χρόνο πριν ότι η διαδικασία είσπραξης που διατηρούσε η Ομοσπονδία ήταν παράτυπη. Δημιουργήθηκαν ερωτηματικά και υποψίες, διότι δεν υπήρχε δικαιολογία, γιατί τα χρήματα των συναδέλφων - μελών να μην ακολουθούν την συγκεκριμένη οδό.
Τώρα δεν θα υπάρχουν εγγραφές μελών την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές, δεν θα υπάρχει καθυστέρηση απόδοσης εισφορών στα πρωτοβάθμια σωματεία και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια.
Είμαστε υπερήφανοι που δεν σας διαψεύσαμε και συνεχίζουμε.
Απόδειξη γι’ αυτό είναι οι προτάσεις που καταθέσαμε επίσημα σήμερα στο προεδρείο της Ένωσής μας και αφορούν τη λειτουργία των περιπολικών της Αττικής.
Μετά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Αναγνωστάκη Δημοσθένη πολλές απορίες δημιουργήθηκαν διότι μας αποκάλυψε κενά στον σχεδιασμό που δεν πιστεύαμε ότι, μετά από τόσα χρόνια, υπήρχαν!!!
Προτείνουμε δηλαδή: 1. Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των πληρωμάτων και των οχημάτων διότι ο κ. Περιφερειάρχης μας αποκάλυψε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! (Αναρωτιώμαστε ο σύνδεσμος του Π.Σ. στην Γ.Α.Δ.Α. τι κάνει?)
2. Ωράριο αναγνώρισης του τομέα ευθύνης του περιπολικού διότι στην αναφορά μας ότι το Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. 199, πέρα από τις ώρες που το περιπολικό είναι στην έδρα του για λόγους επόπτευσης της συγκεκριμένης περιοχής, αρνείται πολύ συχνά την περιπολία για την αναγνώριση της περιοχής που αποτελεί τον τομέα ευθύνης του περιπολικού. Ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε Άγνοια για το γεγονός.
Τονίσαμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δημιουργούν φοβικά σύνδρομα και αποπροσανατολίζουν την προβλεπόμενη εκτέλεση του καθήκοντος. Φήμες όπως ότι δεν υπάρχουν καύσιμα και γι’ αυτό δεν περιπολούν τα οχήματα θεριεύουν και δημιουργούν αρνητικά αποτελέσματα.
Πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, μια για πάντα.
Επίσης 3ον ζητάμε τη διαβούλευση και συνεργασία με τους οικίους δήμους και αστυνομικά τμήματα για τη χρήση των w.c. από τα πληρώματα των περιπολικών διότι είναι απαράδακτο οι πυροσβέστες να βρίσκονται στην κοινή θέα για την σωματική τους ανάγκη. Δεν είναι σε εκστρατεία αλλά σε περιπολία. Δεν είναι φαντάροι σε περίοδο πολεμικής σύρραξης είναι επαγγελματίες και δεν επιτρέπεται να τους βλέπουν με κατεβασμένα παντελόνια μέσα στα δέντρα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε η παραίνεση του κ. Αναγνωστάκη Δημ. ότι οι Διοικητές των σταθμών πρέπει να αναφέρουν τα προβλήματα που έχουν με τα περιπολικά τους για να μπορέσει να υπάρξει η έναρξη βελτίωσής τους. Ο κάθε κύριος Περιφερειάρχης δεν πραγματοποιεί ελέγχους, δεν γνωρίζει, δεν προτείνει, δεν έχει «εικόνα» της Περιφέρειάς του?
Πρέπει να περιμένει να του μεταφέρουν όλα τα προβλήματα οι Διοικητές των σταθμών?
Εάν αυτοί αμελήσουν, για οποιονδήποτε λόγο, τότε θα έχουμε, πιθανότατα, τραγικά αποτελέσματα?
Ευθύνες υπάρχουν μόνο για τους κατωτέρους?
Πιστεύουμε και πιστεύαμε πάντα ότι στο απυρόβλητο δεν πρέπει και δεν είναι κανένας.
Τους θεσμούς οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε.
Όπως τα συνδικαλιστικά όργανα οφείλουν να σέβονται τη φυσική και πολιτική ηγεσία έτσι κι αυτοί οι φορείς οφείλουν να σέβονται τα συνδικαλιστικά όργανα.
Είναι ανεπίτρεπτο σε έγγραφο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α. από την 12 Ιουνίου 2014!!!, μετά από 07 μήνες!!! ο κ. Περιφερειάρχης να μην έχει ανταποκριθεί.
Τα έγγραφα μένουν «κι αυτό το ξέρουν κι οι πέτρες» στην Πατρίδα μας.
Τις προφορικές εντολές και κουβέντες «τις παίρνει ο άνεμος» (λέει ο σοφός λαός μας).
Ο συνδυασμός θα συναντηθεί και με τη φυσική και με την πολιική ηγεσία. Ο στόχος είναι η συνεργασία σε ειλικρινή βάση, αλλά κυρίως να διερευνηθούν τα αίτια που κωλυσιεργούν ζητήματα σοβαρά στο Π.Σ. όπως π.χ. σχολεία εκπαίδευσης, εξοπλισμός, ενημερώσεις, συνεργασίες με φορείς του δημοσίου.
Αντιλαμβάνεστε ότι και όρεξη έχουμε και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι προχωράμε εμπρός.
Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
     Ιωάννης Δημ. Τσιλίκας
              Αρχ/στης

              Τα μέλη
Ευστάθιος Ανθόπουλος

Γρηγόριος Σκιαδόπουλος

             Πυρ/στης