Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

Συνάδελφοι
Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε και να καταγγείλουμε την ανάρμοστη συνδικαλιστική συμπεριφορά των υπευθύνων αιρετών οργάνων του προεδρείου του σωματείου μας ΕΥΠΣ Αττικής, που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το ποιά θέλουν να είναι η τύχη του σωματείου μας.
Πρέπει κάποιος να είναι μάντης για να μαντέψει το λόγο που ο γραμματέας του σωματείου μας κ. Σταθόπουλος Δημήτριος, μετά την απαξιωτικά αρνητική στάση του στα ερωτήματα και τις υποχρεώσεις που οφείλει να φέρει σε πέρας και έχουν τεθεί επανειλημμένα από τον συνδυασμό μας, κάθε φορά πρέπει να του υπενθυμίζουμε ότι οφείλει να συγκαλεί τουλάχιστον ένα διοικητικό συμβούλιο το μήνα, διότι τα προβλήματά μας ως πυροσβέστες, σκληρά εργαζόμενους, είναι τεράστια.
Τον ρωτάμε δημόσια:
Είστε γραμματέας του σωματείου ναι ή όχι?
Είστε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ναι ή όχι?
Είστε αναπληρωματικός ταμίας της ομοσπονδίας ναι ή όχι?
Με όλες αυτές τις δεξιότητες πώς είναι δυνατόν να ξεχνάτε πότε πρέπει να συγκαλείται ΔΣ στο σωματείο της Αττικής?
Και αν δεν συγκληθεί το σωματείο, όπως έγινε τον Ιούνιο που χάθηκε αυτή η ευκαιρία, τότε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά? Με λόγια και ευχολόγια?
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι δεν έχετε στα χέρια σας τα βιβλιάρια καταθέσεων του προηγούμενου ταμείου που αποδεικνύουν πόσα χρήματα έπρεπε να παραλάβει το υπάρχον ταμείο?
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι μετά από μήνες, παράνομα, δεν έχετε ενημερώσει για τα αιτήματα προς την ομοσπονδία μας που κατέθεσε ο συνδυασμός μας και αφορούν και την ΕΜΑΚ και την διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων τους? Γιατί δεν τα έχετε εγγράψει ούτε στο πρωτόκολλο της ομοσπονδίας ως αιτήματα?
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ζητήματα όπως την ενημέρωση του πρωτοβάθμιου για αυτά που συμβαίνουν στο δευτεροβάθμιο, για αυτά που συμβαίνουν στις επιτροπές που είστε μέλος, για αυτά που συμβαίνουν στην ΑΔΕΔΥ, για αυτά που τέλος πάντων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ?
ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ?
Οι Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες Αττικής καταθέτουν μομφή για το αξίωμα που κατέχετε διότι αποδεδειγμένα δεν τηρείται το καταστατικό. Ακολουθούν και ένδικα μέσα.
Είναι λυπηρό μεταξύ συναδέλφων να φτάνει η κατάσταση σε αυτό το σημείο αλλά πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να δείτε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ κύριοι της πλειοψηφούσας παράταξης.
Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ψαλτάκος Παναγιώτης να παραδεχθεί ότι το σωματείο υπολειτουργεί και να εγκαλέσει στην τάξη το γραμματέα έστω και τώρα.
Πλησιάζει το τέλος της όποιας προσπάθειας αντίδρασης στα απίθανα κι όμως αληθινά που συμβαίνουν στην εργασία μας.
Θα σας γράψει η ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος ότι εσείς βάλατε την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στις εργασιακές μας διεκδικήσεις? Επιθυμείτε κάτι τέτοιο?
Κρίμα.