Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Καταγγελία για τη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΑΤΤΙΚΗΣ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,

Πιστοί στην υπόσχεση που σας έχουμε δώσει για έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση σε οτιδήποτε μας αφορά συνδικαλιστικά και με κάθε μέσο, έντυπο και ηλεκτρονικό, ως ενεργούς εκπροσώπους σας στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για τα απαράδεκτα γεγονότα εκ μέρους του προεδρείου που συνέβησαν στη πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΣ την Πέμπτη 28/02/2013.
Χαρακτηρίζουμε τη θέση μας δυσάρεστη, επειδή χρησιμοποιήθηκαν αδιανόητες μεταξύ συναδέλφων αλλά και συνεργατών μεθοδεύσεις, που εν έτη 2013 μόνο σε απώτερες και σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, παραπέμπουν.
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΠΟΕΥΠΣ κ. Αθάνατο Νικόλαο, πως άμεσα κατά την έναρξη του συμβουλίου «πρότεινε» για ψηφοφορία στο σώμα, την αποχώρηση όλων των παρατηρητών που παρίσταντο για την παρακολούθηση των διεργασιών του συμβουλίου, ως παρείσακτοι.
Από πότε θεωρούνται παρείσακτοι, συνάδελφοι απλά μέλη της ΕΥΠΣΠΑττικής, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και σύμβουλοι σε αυτό το πρωτοβάθμιο όργανο, αλλά και εκλεγμένοι ως αναπληρωτές σύμβουλοι στην ίδια την ΠΟΕΥΠΣ όπως ο κ. Τσιλίκας Ιωάννης;
Μετά από την ψηφοφορία που ακολούθησε και την απαράδεκτη, ενάντια στα αυτονόητα απόφαση, που εξανάγκασε να αποχωρήσουν από το συμβούλιο παρωδία τους συνάδελφους θεατές κλήθηκε από τους ίδιους, πλήρωμα της ΕΛΑΣ για να καταγράψει το γεγονός. Αυτό έγινε, γιατί η αποκατάσταση της νομιμότητας δεν πραγματοποιείται με ψηφοφορίες σικέ, αλλά με νόμιμα μέσα, τα οποία ο συνδυασμός μας θα ακολουθήσει.
Τι αναχρονιστικές τακτικές είναι αυτές που ακολουθούνται, αλλά και για ποιους ύποπτους σκοπούς χρησιμοποιούνται; Γιατί ήταν τόσο σοβαρό το να παρίστανται και άλλοι συνδικαλιστές; Μήπως επειδή, δεν μπορεί το μικροκομματικών συμφερόντων σύστημα που υπάρχει επί σειρά δεκαετιών, στο οποίο ανήκουν και συντηρούν αυτοί οι συνάδελφοι, να αλλοτριώσει και να καθυποτάξει και τους άλλους; Ή μήπως ήταν τυχαίο που αρνήθηκαν την παραμονή στο χώρο και την παρακολούθηση των διεργασιών σε μέλη των Ανεξάρτητων Πυροσβεστών;
Επειδή πιστεύουμε στις πραγματικές και ουσιαστικές δυνατότητες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, στις παραγωγικές διεργασίες τους και όχι σε διεργασίες-παρωδία όπως αυτή του συμβουλίου της Πέμπτης 28-02-2013, ο συνδυασμός μας θα αντιμετωπίσει την αδιανόητη και παράνομη αυτή δράση, με νόμιμες ενέργειες όπως αρμόζουν σε συνδικαλισμένους κρατικούς λειτουργούς που σέβονται το λειτούργημά τους, αλλά προ παντός τους αγώνες επί σειρά ετών, συναδέλφων συνδικαλιστών για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.   
                                                                                 

                                                                                                     04-03-2013
                                                                                              Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
                                                                                                       Αρχ/στης

                                                                              ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
                                                                                              Τηλ.6936-187006
                                                                                   anexpyrosvestes@gmail.com