Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)


«ΟΙ  ΜΙΚΡΟΙ  ΝΤΑΡΑΒΕΡΤΖΗΔΕΣ»


Συνάδελφοι,
Κατόπιν της σύστασης του νέου Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ., μετά τις εκλογές στο Σωματείο μας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων σας για τα εργασιακά μας θέματα. Μια διαδικασία σε μεγάλη ενταση, με «γερές κόντρες» που λέμε στην καθομιλουμένη, που σαν στόχο από την μεριά μας είχε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο και αξιοπρεπές της διαδικασίας. Αυτό το καταφέραμε παρ’ όλο που ταλαιπωρηθήκαμε 06 φορές!!!
Το αποτέλεσμα οφείλουμε να το αποδεχτούμε. Βεβαίως και έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι θα έπρεπε να γίνει. Η αντίληψη όμως είναι θέμα παιδείας, ιδεολογίας, αξιών κ.λ.π.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «Κυβερνητικός Συνδικαλισμός» όπως μας αποκάλεσε η Ε.Α.Κ.Π. Αττικής διότι ούτε στη Συγγρού, ούτε και στον Περισσό πηγαίνουμε για να μας επιφωτίσουν για το τι πρέπει κατ’ αυτούς να κάνουμε.
Έχουμε συνηθίσει και προσωπικά εγώ περισσότερο, τη Δευτέρα να με αποκαλούν «Δεξιό», την Τρίτη «Σοσιαλιστή», την Τετάρτη «Φασίστα», την Πέμπτη «Κομμουνιστή», την  Παρασκευή «Φιλελεύθερο» και ευτυχώς που «αυτά τα παπαγαλάκια» το Σαββατοκύριακο ξεκουράζονται!!!
Με τιμήσατε δινοντάς μου τους περισσότερους σταυρούς στην Αττική. Τιμήσατε τη δουλειά μας αλλά κυρίως τιμήσατε ότι σεβόμαστε την ιδεολογία σας, χωρίς να είμαστε εντολοδόχοι οποιουδήποτε.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΤΕ.
Γι’ αυτούς που έχουν μείνει ακόμα στα κομματικά γραφεία, στα «σπίτια του λαού» και γίνονται «δεκανίκια του συστήματος», «από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα».
Παρ’ ολο όμως το αποτέλεσμα που είναι τόσο ενθαρυντικό και τόσο εμψυχωτικό για εμάς, με θλίβει το γεγονός ότι η ζημιά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, στα συνδικαλιστικά δρώμενα, είναι τόσο εκτεταμένη. Δηλαδή, είναι άσχημο στην Αττική να υπηρετούν πάνω από 2000 άτομα και στο Σωματείο να είναι εγγεγραμμένοι μόνο περίπου 800 και να ψηφίζουν τα μισά!!!
Η απογοήτευση και η πικρία των συναδέλφων είναι έκδηλη. Οι ευχές και τα «ταξίματα» δεν βοηθούν. Χρειάζεται δουλειά, διαφάνεια και αξιοπιστία.
Όμως μην ξεχνάτε ποτέ αυτά που σας λέμε 02 χρόνια τώρα. Ότι η περιορισμένη ή μηδενική συμμετοχή σας διαιωνίζει το πρόβλημα. Εμείς, οι σωματειακοί παράγοντες, όπως μας «βαράτε το ντέφι» χορεύουμε.  Όταν δεν συμμετέχετε εσείς στην ορχήστρα να δώσετε τον σωστό ρυθμό, τότε και εμείς «χάνουμε τα βήματα».
Αυτή είναι η αλήθεια.
Εγώ δεν είμαι εδώ για να «χαϊδεύω τα αυτάκια σας». Θα ξυπνήσετε από τον λήθαργο ή είσαστε άξιοι της μοίρας σας. Δεν θα αγωνίζονται οι 300 για τους χιλιάδες. Και ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε τον κατήφορο εσείς ή απέχετε ή τους στηρίζετε. Μήπως σκέφτεστε ότι κάποιοι θα τρέχουν για εσάς και εσείς θα τους ψηφίζετε για το μικροσυμφέρον σας ή λόγω του φόβου σας?
Βλέπουμε την Ομοσπονδία μας να είναι σχεδόν ανύπαρκτη στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των αιτημάτων μας.
Ξεχνάτε ότι δεν έκαναν προσφυγή στο Σ.Τ.Ε.? 
Ξεχνάτε ότι πέρισυ απαίτησαν συμπληρωματικό εκκαθαριστικό για την εφορία και εφέτος δεν μας εξήγησαν γιατί θα πληρώσουμε παραπάνω φορολογία και ρίχνουν το «μπαλάκι των ευθυνών» σε άλλους?
Πάλι το Συνέδριο θα το πραγματοποιήσουν εκτός Αθηνών ή Θεσσαλονίκης σε «5άστερο παλάτι» και εσείς θα κατηγορείτε και εμάς ότι είμαστε ίδιοι με αυτούς?
Το Εκλογικό Επίδομα το λάβατε? Που είναι? Το έλαβαν όλοι οι άλλοι εκτός από τους Πυροσβέστες?
Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ακούει? Τι έκαναν γι’ αυτό?
Καθημερινός αγώνας κύριοι συνάδελφοι για όλα αυτά και εσείς που είστε?
Κορόϊδα ψάχνετε? Νομίζετε ότι θα σας παρακαλάμε για να γίνουμε εμείς πρόεδροι και να πίνουμε καφέ στο Κολωνάκι και να «το παίζουμε νταραβερτζήδες»?
Ξυπνήστε γιατί κορόϊδα δεν είμαστε.
Έχουμε όραμα και όνειρα!
Σας έφτιαξαν όμως οι προκάτοχοί μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα «Μικρούς Νταραβερτζήδες». Νομίζετε ότι εσείς θα προασπίσετε μόνοι σας τα δικαιωματά σας, θέλετε να κάνετε τους «Ξερόλες» σε θέματα με μηδενική ενασχόληση σε αυτά και έχετε παντού γνωστούς που θα βολέψουν εσάς και τους «κολλητούς» σας.
Αφού είστε τόσο ικανοί γιατί η Ελλάδα δεν είναι Παράδεισος?
Αφού είστε τόσο ικανοί γιατί τα Εργασιακά Δικαιώματα πάνε στον πάτο?
Αφού είστε τόσο ικανοί γιατί δεν έχεις μια κατασκήνωση να πας το παιδί σου το καλοκαίρι συνάδελφε Πυροβέστη?
Αφού είσαι τόσο ικανός γιατί ψάχνεις το Ευρώ στην τσέπη σου ενώ κλωτσάς κάθε πιθανότητα να έχεις οποιοδήποτε κέρδος, έστω και ελάχιστο?
Γιατί «Κορδώνεσαι» ενώ παρακαλάς για τα αυτονόητα?
Περίμενες από εμένα να σε παρακαλέσω για το «ψηφουλάκι» σου για να νιώσεις σπουδαίος? Γι’ αυτό δεν συμμετέχεις? Γιατί είσαι πικραμένος, αηδιασμένος, ταλαιπωρημένος, εξουθενωμένος και ότι έχει κατάληξη στο ….μένος?
Εμείς που προσπαθούμε, που ζούμε, σε άλλο πλανήτη?
Μήπως είστε, γιατί έτσι σας μετάλλαξαν, «Μικροί Νταραβερτζήδες»?
Λέω πάντα στους συνεργάτες μου, να μην ξεχνούν, ότι τον καλύτερο φούρνο να χτίσω, τον καλύτερο φούρναρη να προσλάβω, το αλεύρι δυστυχώς είναι σκουληκιασμένο και όσο να το κοσκινίσω το ψωμί ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ…
Ζείτε τον μύθο σας. Δυστυχώς με τραγικά για πολλούς αποτελέσματα.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
Εσείς που έχετε εμπιστοσύνη πια. Ούτε στον εαυτό σας?
Ο χρόνος τελειώνει…
Δεν γυρίζει πίσω…
Ξυπνήστε…
Εμείς Δεν Σταματάμε Ποτέ
                                                                                          

                                                                                      Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
                                                                                  Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
                                                                                    Αρχ/στης   

                                                                                anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr