Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)

''ΥΠΑΡΧΕΙ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ;''
Συνάδελφοι, 
Είναι γεγονός πλέον ότι σχεδόν καθημερινά οι επιλογές για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος και η προσπάθεια προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών σε αυτό το κράτος, από τη φυσική και πολιτική μας ηγεσία, δημιουργούν απορίες, ανησυχία, φόβο και αγανάκτηση. Θα αναφερθούμε στο τελευταίο κρούσμα  αποφάσεων που αφορούν την ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ε.Σ.ΠΟ.Π.) και τις ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 
Η Ε.Σ.ΠΟ.Π. (ν. 4249/2014-Α’7) μετά από 02 χρόνια δεν ενεργοποιήθηκε με ευθύνη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας και δεν πιστοποίησε 429 εθελοντικές οργανώσεις (!!!). Το αποτέλεσμα ήταν αυτές να κινδυνεύουν με διαγραφή από τα «Οικεία Μητρώα Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων». Με τροπολογία (υπ.αριθμ. 534) σε σχέδιο νόμου («Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας») που κατέθεσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλής Π. και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τόσκας Ν., γίνεται η προσπάθεια, την τελευταία στιγμή, να βρεθεί μια λύση ώστε οι εθελοντές να συνδράμουν, πιστοποιημένα, στο δύσκολο έργο της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Οι απορίες είναι εύλογες :
1. 02 χρόνια τι περίμεναν?... Την  αντιπυρική περίοδο?... Να «ξεκινήσουν» οι φωτιές χωρίς πιστοποιημένους Εθελοντές Πυροσβέστες?
2. Με την τροποποίηση της παρ.3 του αρ.119 του ν.4249/2014 θα παραμείνει η πιστοποίηση των εθελοντών στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος? 
3. Υπάρχει η πρόθεση από τη φυσική και πολιτική ηγεσία για τη δημιουργία Φορέα Πιστοποίησης των Εθελοντών και Ειδικευμένων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας?
4. Γιατί δεν δίνεται παράταση, ώστε να πιστοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι και καταλήγουν στην τροποποίηση? Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε και ξαφνικά θα διαπιστώσουμε, όπως συχνά γίνεται το τελευταίο διάστημα σε αυτή την χώρα, ότι «κάτι» έχει αλλάξει χωρίς διαβούλευση?.
5. Είναι δυνατόν το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδος, που τυγχάνει σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο συγκυρία, που έχει ως Αρχηγό του τον  Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη Θ. Καρατζιά, να παρουσιάζει αυτή την εικόνα? Τι έφταιξε? Γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πιστοποιημένους Εθελοντές Πυροσβέστες  μέσα στο καλοκαίρι?
6. Επειδή κατατίθεται μια τροπολογία, οι ευθύνες -εάν υπάρχουν- για ακόμα μια φορά δεν καταλογίζονται? 
Και τα ευτράπελα συνεχίζονται…
Για τις δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπάρχει ασαφές πλαίσιο για τον καθορισμό των αποζημιώσεων, σε ότι αφορά το ύψος της αποζημίωσης, αλλά και τον χρόνο καταβολής της. Προτείνουμε την κατάθεση «εφαρμοστικής διάταξης» που να ξεκαθαρίζεται από την Κυβέρνηση:
1. Εάν οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται εξίσου σε όλους τους Πυροσβέστες την ίδια περίοδο. 
2. Η ολοκλήρωση της μελέτης να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.
3. Με οικονομικά στοιχεία να αποδειχθεί εάν υπάρχουν τα χρήματα για αυτές τις αποζημιώσεις.
Συνάδελφοι,
Εάν τα χρήματα δεν υπάρχουν ή εάν ο «περίφημος κόφτης των δημοσιονομικών δαπανών» ακυρώσει «τις όποιες καλές προθέσεις», τότε για άλλη μια φορά μας έχουν τάξει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»… 
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ «ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ»   

Τα μέλη                                                                         Ο Επικεφαλής του συνδυασμού
Αμανατίδης Χαράλαμπος                                                      Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
Αρχ/στης                                                                                      Αρχ/στης
Κτίστης Αριστείδης 
Πυρ/στης                                                                                                          
Μπαρμπαγιάννης Ιωάννης 
Αρχ/στης
Ντάλτος Χρήστος
Αρχ/στης
Πολίτης Αναστάσιος
Πυρ/στης
Σαραγιώτης Γεώργιος
Αρχ/στης 
Σκιαδόπουλος Γρηγόριος
Αρχ/στης
Τουμαζάτος Σωτήριος 
Πυρ/μος
Τσιώλης Ιωάννης 
Αρχ/στης                        

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Εκλεγμένος Συνδυασμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)

''Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ?''

Συνάδελφοι,
Αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των εκλογών τόσο σε επίπεδο σωματείου όσο και σε επίπεδο ομοσπονδίας, διαπιστώσαμε ότι συμβαίνει κάτι αξιοπρόσεκτο…
Το ταμείο του σωματείου Αττικής έχει πάνω από 60.000 ευρώ, ενώ το ταμείο της ομοσπονδίας έχει κάτω από 40.000 ευρώ!!! Δηλαδή το πιο υψηλό επίπεδο συνδικαλισμού της εργασίας μας, η Ομοσπονδία μας, έχει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης! Εάν χρειαστεί να καλέσουμε εσάς προς ενημέρωσή σας για τα ''φλέγοντα'' ζητήματα, εργασιακό-ασφαλιστικό, είτε σε συνέδριο, είτε σε ημερίδα, η Ομοσπονδία ενδέχεται να καταρρεύσει οικονομικά!!!
Επειδή όταν παρουσιάζουμε την κριτική μας πάνω σε ένα πρόβλημα προτείνουμε και λύσεις, καλούμε τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Σταθόπουλο Δ. να προχωρήσει άμεσα στα κάτωθι:
  1. Εάν ακόμα και σήμερα, κάθε μήνα, λαμβάνει το συνδικαλιστικό βοήθημα των 300 ευρώ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, και απλά να καταθέτει τα παραστατικά-αποδείξεις εξόδων για τις δημόσιες σχέσεις, που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται, και να αποζημιώνεται ανάλογα με το μήνα.
  2. Ο έλεγχος των ή του Ορκωτού Λογιστή να γίνεται κάθε τέλος του έτους και να αναρτάται στο site της Ομοσπονδίας.
  3. Να μας ενημερώσει για μέχρι πότε φθάνουν τα χρήματα του ταμείου μας, με δεδομένα τις πάγιες δραστηριότητές μας και τις αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. λόγω των καθηκόντων τους
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

    Τα μέλη                                                                           Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Αμανατίδης Χαράλαμπος                                                        Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
Αρχ/στης                                                                                            Αρχ/στης
Κτίστης Αριστείδης
Αρχ/στης
Μπαρμπαγιάννης Ιωάννης
Αρχ/στης
Ντάλτος Χρήστος 
Αρχ/στης
Πολίτης Αναστάσιος
Πυρ/στης
Γεώργιος Σαραγιώτης
Αρχ/στης
Σκιαδόπουλος Γρηγόριος
Αρχ/στης
Τουμαζάτος Σωτήριος
Πυρ/μος
Τσιώλης Ιωάννης
Αρχ/στης