Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ

(Εκλεγμένος συνδυασμός της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α.)



Συνάδελφοι,
οι εκλογές της Ένωσής μας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κατέγραψε νέο υψηλό ρεκόρ συμμετοχής, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι οι συνάδελφοι επιθυμούν την ύπαρξη συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Άρα η ευθύνη μας απέναντί τους γίνεται μεγαλύτερη. 
Η τιμή που μας κάνατε να μας ανεβάσετε, για μια ακόμη φορά, στο βάθρο της εκπροσώπησής σας είναι μεγάλη. Θα συνεχίσουμε με εντιμότητα και ήθος την πορεία μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα για το συνολικό καλό του κλάδου μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
Αρχ/στης

Το Μέλος
Γρηγόριος Ι. Σκιαδόπουλος
Πυρ/στης

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στις 18 & 19 οι εκλογές της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Αττικής - Το ψηφοδέλτιό μας

Στις 18 και 19 Μαΐου 2016 θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Αττικής, από ώρα 08:00 έως 20:00, στο ξενοδοχείο STANLEY (Οδυσσέως 1 - Πλατεία Καραϊσκάκη - στάση ΜΕΤΡΟ - Αθήνα).
Σας υπενθυμίζουμε ότι η ψηφοφορία θα γίνεται απαραίτητα με την προσκόμιση της ταυτότητας. 
Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού μας. 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τροποποιητικές διατάξεις στο ασφαλιστικό μας

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, οι τροποποιητικές διατάξεις είναι οι εξής:
Η σύνταξη στις ορφανικές οικογένειες των θανόντων εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής θα δίδεται με τους ίδιους όρους με τη σύνταξη λόγω ανικανότητας, παραδεχόμενος, ότι είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.
Θα υπάρξει μεταβατική περίοδο που θα αφορά την έναρξη ισχύος των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων (τρόπος υπολογισμού σύνταξης) για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις από 01-07-2016. Η πρόταση αυτή δίνει «παράταση χρόνου» εφαρμογής των διατάξεων του παραπάνω Νόμου για τα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, δηλαδή μέχρι την έκδοση του ειδικού εφαρμοστικού Νόμου του νέου ειδικού Μισθολογίου, το οποίο προσδιορίζεται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα
Υλοποίησε το αίτημά μας για την κατάργηση του άρθρου 220 παρ. 3 του ν.4281/2014 από την ημερομηνία που ίσχυε, τη διατήρηση των Κλάδων Προνοίας στο ΤΕΑΠΑΣΑ και το ξεπάγωμα της καταβολής των εφάπαξ βοηθημάτων.
Εισήγαγε ρυθμίσεις που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού εφάπαξ του ΤΕΑΠΑΣΑ ως εξής:
α) για όσους υπέβαλαν αίτηση έως την 31-12-2014 θα υπολογίζεται βάσει των καταστατικών διατάξεων και
β) για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση από 01-01-2015, θα υπολογίζεται με βάση το άθροισμα δύο τμημάτων, τις καταστατικές διατάξεις   για το χρονικό διάστημα έως την 31-12-2014 και με βάση τη νέα τεχνική βάση του διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) για το χρονικό διάστημα από 01-01-2015 και εντεύθεν.
Τα όρια ηλικίας καταβολής σύνταξης διατηρούνται με τις προϋποθέσεις όπως αυτά ίσχυαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3865/2010, παρότι εντάσσει και τα Σώματα Ασφαλείας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις παίρνουν περίοδο χάριτος για 2,5 έτη ακόμα καθώς θα συνεχίσουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί στις 31.12.2014 (σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις) και μέχρι τις 31/12/2018. Από την 1.1.2019, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ” έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων.