Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
Επικεφαλείς  των παρατάξεων του Δ.Σ. ΠΟΕΥΠΣ
Ανώνυμε Συνάδελφε και Συναδέλφισσα
Όπως  θα γνωρίζετε  το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) στις 21 Αυγούστου 2014 εξέδωσε διαταγή με την οποία καλεί τους συναδέλφους για υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή των αιρετών αντιπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων του Π.Σ.
Όπως επίσης γνωρίζετε το Π.Δ. 170 που αφορά τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις όλων των συναδέλφων μας είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος για να αντιμετωπίζεται ερασιτεχνικά και κάτω από το πρίσμα μικροκομματικών, μικροπολιτικών και προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου 2014 εκδόθηκε το Π.Δ. 93/29-7-14 αρ. φύλλου 154 με το οποίο τροποποιούνται τα  άρθρα 20,22 και 23 του Π.Δ 170/96 και βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε κ. Διοικητή Νομού μετά από πρότασή του προς τον κ. Αρχηγό να μετακινεί υπαλλήλους εντός Νομού. Επιπλέον προβλέπεται συγχώνευση υπηρεσιών εντός Νομού.
Μια πολύ σημαντική όσο και πολύ αρνητική εξέλιξη τόσο για το παρελθόν, παρόν και μέλλον σου συνάδελφε και συναδέλφισσα όσο και για το κύρος και την υπόσταση του συνδικαλιστικού μας οργάνου όπως είναι η Ομοσπονδία.
Ο κανονισμός λοιπόν Μεταθέσεων και αποσπάσεων είναι ιδιαίτερα  σημαντική  κατάκτηση ώστε σήμερα όλοι εμείς που φιλοδοξούμε να σε εκπροσωπήσουμε στα υπηρεσιακά συμβούλια  δεν έχουμε το δικαίωμα να παρασυρόμαστε σε μικροπολιτικά και μικροκομματικά και πρόσκαιρα οφέλη.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ μια καινούρια παράταξη που γεννήθηκε στο συνέδριο των Ιωαννίνων, πριν ακόμα οικοδομηθεί μέσω του επικεφαλής της Δαδούδη Κώστα ζήτησε συναίνεση και ομαδική συνεργασία μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε να δίνεται κάθε φορά η δυνατότητα στους συναδέλφους να επιλέγονται οι άριστοι και  ικανότεροι.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και αναγκαστήκαμε να μπούμε στην διαδικασία ίδρυσης της παράταξης ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις θέσεις μας για ενιαία ψηφοδέλτια σε όλων των ειδών τις αρχαιρεσίες.
Επανερχόμαστε με την πρότασή μας για την εκλογή των αιρετών μελών μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  οι υποψήφιοι σε ένα ενιαίο συνδυασμό ώστε οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τους καλύτερους μέσα από ένα «καλάθι» χωρίς διακρίσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς μαντρώματα με μόνο κριτήριο την αξιοσύνη και την ικανότητα του κάθε υποψηφίου.
Η πρότασή μας αυτή διατυπώνεται σήμερα με την ανοιχτή αυτή επιστολή προς το ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ, στους επικεφαλής των παρατάξεων και προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μια προσπάθεια έμπρακτου ενδιαφέροντος για το κοινό συμφέρον όλων μας μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες.
Η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’  ελπίζει και  περιμένει θετική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της αυτή, μέσω αυτής της ανοιχτής επιστολής, μέχρι τις τελευταίες ημέρες υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ.

Ο επικεφαλής
Δαδούδης Κώστας

Τα μέλη
Αναστασιάδης Γρηγόρης
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Τσιλίκας Ιωάννης

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)


Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Η παράταξή μας στην τελευταία ανακοίνωσή της υποσχέθηκε ότι θα καταγγέλλει οποιαδήποτε ενέργεια του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» θεωρεί ότι αντίκειται προς το συμφέρον σου. Ακόμη μίλησε για ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ του «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ» της Ομοσπονδίας, ενώ σήμερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις μιλάει επιπλέον για ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ.
Και εξηγούμαστε:
1. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Όπως γνωρίζεις την Τετάρτη 6/8/14 πραγματοποιήθηκε ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση- διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας με θέματα την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και την απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 221 του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες στην ουσία «εξαφανίζει» τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Ο μικρός αριθμός συμμετοχής των συναδέλφων, αποδεικνύει την ανικανότητα του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» να τους ενημερώσει επαρκώς, να τους κινητοποιήσει και να τους καταστήσει μοχλό πίεσης με την μαζικότητά τους.
2. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
Όπως επίσης γνωρίζεις τις τελευταίες μέρες ψηφίστηκε τροπολογία του ΠΔ 170 (κανονισμός μεταθέσεων και αποσπάσεων), σύμφωνα με την οποία μετά από πρόταση του εκάστοτε Διοικητή επιτρέπονται  εντός Νομού μετακινήσεις συναδέλφων χωρίς κριτήρια και  ασφαλιστικές δικλείδες, πράγμα που γυρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα 10 τουλάχιστον χρόνια πίσω. Η αποθέωση όμως είναι η κυνική ομολογία του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» ότι «μας έπιασαν στον ύπνο». Στο Δ.Σ της 30/7/14 το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» απέδειξε τον πανικό του και την έλλειψη στρατηγικής που το διακρίνει, χωρίς να μπορεί να καταθέσει πρόταση αντίδρασης. Η παράταξή μας μπροστά στο αδιέξοδο της μη πρότασης από το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» πρότεινε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα αυτό και ανάλογα με την απάντησή του παράσταση και πορεία στο Υπουργείο, πρόταση που υιοθετήθηκε αμέσως από το «συνεργαζόμενο Προεδρείο».
3. ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ».  Αναγνωρίζοντας την ανικανότητά του να κινητοποιήσει και να ενημερώσει τους συναδέλφους αποτελεσματικά, αλλά και την αδυναμία του να ξεχωρίσει ότι άλλα τα θέματα που απασχολούν όλο το ένστολο προσωπικό της Χώρας και άλλα τα θέματα που απασχολούν μόνο το Πυροσβεστικό Προσωπικό, θεώρησε σκόπιμο να συγχωνεύσει  τα θέματα και να εξαγγείλει ταυτόχρονα την κινητοποίηση που αποφάσισε το ΔΣ για πορεία και παράσταση στο Υπουργείο μαζί με την πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία.
4. ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ».
Εδώ συνελήφθη «κλέβων οπώρας». Λειτουργώντας αντικαταστατικά και παράνομα, πέρα από κάθε δεοντολογία, μετέτρεψε εντελώς αυθαίρετα την απόφαση του ΔΣ για παράσταση και πορεία στο Υπουργείο σε πορεία προς Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος. Δυστυχώς όμως έστω και αυτή η εξαγγελθεισα πορεία προς το ΑΠΣ αναβλήθηκε με την αστεία δικαιολογία ότι κλούβες που τοποθετήθηκαν μπροστά στη Βουλή εμπόδιζαν την διέλευσή μας προς το ΑΠΣ λες και η Αθήνα έχει ένα και μοναδικό δρόμο πρόσβασης προς το ΑΠΣ. Επιπλέον όμως συνέχισε τις σκόπιμες και κουτοπόνηρες ενέργειες της. Αντιπροσωπεία του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» αγνόησε τελείως τις παρατάξεις και τους εκπροσώπους τους και μετέβη στο ΑΠΣ επιδίδοντας ψήφισμα για τον κανονισμό.
Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Η παράταξή μας δια του επικεφαλής της ΔΑΔΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑ  στο συνέδριο των Ιωαννίνων πρότεινε την κατάργηση όλων των παρατάξεων και την ανάδειξη των εκπροσώπων μας μέσα από ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συναδέλφους να επιλέξουν  συναδέλφους, με γνώσεις, με ικανότητες και αγωνιστική διάθεση. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε δεκτό από τους υπόλοιπους. Έτσι «γεννήθηκε» η παράταξή μας εφόσον δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να επιβάλλει το ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» όμως δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί με «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Εφόσον επιδιώκει την παρουσία των παρατάξεων μέσα στο ΔΣ αγνοώντας την θέληση και την επιθυμία του συνόλου των συναδέλφων για ενιαίο ψηφοδέλτιο, οφείλει να σέβεται την παρουσία τους μέσα στο ΔΣ αλλά και να λειτουργεί με αυτό το κριτήριο. Δυστυχώς όμως οι παρατάξεις στην αντιπροσωπεία προς το ΑΠΣ αγνοήθηκαν, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο της λειτουργίας του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» με «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Δ.Σ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ» ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ» ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ» ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ» ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΙΤΕ ΑΦΕΛΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Ο επικεφαλής
Δαδούδης Κώστας

Τα μέλη
Αναστασιάδης Γρηγόρης
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Τσιλίκας Ιωάννης

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ένστολη διαμαρτυρία στις 6 Αυγούστου

Ανακοίνωση

‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Όπως γνωρίζεις τις τελευταίες ημέρες το Πυροσβεστικό Προσωπικό απασχολεί το μεγάλο ζήτημα της απόφασης του ΣτΕ. Δηλαδή με ποιόν τρόπο το ανώτερο καθοδηγητικό συνδικαλιστικό μας όργανο που είναι η Ομοσπονδία, θα διαχειριστεί αυτό το θέμα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να δώσει εφικτή και μοναδική λύση.
Δυστυχώς όμως η Ομοσπονδία και το Προεδρείο της αντί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της σύγχυσης και της αβεβαιότητας, που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Προσωπικό, με το τελευταίο ΔΣ της 30/7/14 τον ενίσχυσε ακόμη περισσότερο.
Η εξήγηση είναι ότι το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» δεν διαθέτει ούτε στρατηγική, ούτε τακτική, αλλά πολύ περισσότερο δεν διαθέτει τις ικανότητες και δυνατότητες να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ανάλογες περιπτώσεις.
Στο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ των Ιωαννίνων στις 22-23-24/6/14 αποφασίσαμε ώστε το νέο ΔΣ που θα προκύψει και σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας, αλλά και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σ.Α., να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί το ενδεχόμενο παραγραφής κυρίως των αναδρομικών από 1/8/12 έως 31/12/12. Είπαμε λοιπόν ότι θα πρέπει να γίνει από τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα αίτηση- όχληση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να διασφαλιστεί το παραπάνω ενδεχόμενο και στη συνέχεια σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σ.Α. να προχωρήσουμε από κοινού σε περαιτέρω κινήσεις και ενέργειες.
Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω ήταν τα εξής:
Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ  ΔΣ προκειμένου να ληφθεί ανάλογη απόφαση δηλαδή υποβολής αίτησης=όχλησης προς το ΝΣτΚ.  Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να «κυκλοφορούν» ανάμεσα σε συναδέλφους υποδείγματα αίτησης-όχλησης αλλά και να πληθαίνουν καθημερινά τα ερωτήματα προς εμάς αν πρέπει να την υποβάλλουν ή όχι, χωρίς να μπορεί η Ομοσπονδία να δώσει μια ξεκάθαρη και συγκεκριμένη απάντηση.
Εντελώς ξαφνικά και μετά την ματαίωση της συνάντησης των ομοσπονδιών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη στις 28/7/14, η Ομοσπονδία έστειλε υπό μορφή ΦΑΞ υπόδειγμα ΔΥ αναφοράς προς τους συναδέλφους με την προτροπή να την υποβάλλουν. Αυτό φυσικά έγινε πάλι χωρίς απόφαση από το ΔΣ, εντελώς αυθαίρετα. Βέβαια αυτό θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε με το σκεπτικό ότι ο χρόνος πίεζε και να το δεχτούμε, αν προηγουμένως, το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» δεν φρόντιζε λίγες μέρες νωρίτερα με μεθοδεύσεις που καταγγείλαμε, να αναβάλλει το έκτακτο ΔΣ που ζήτησε η παράταξή μας και για το παραπάνω θέμα.
Το ΔΣ της 30/7/14 δεν προσέφερε καμία λύση ούτε ξεκαθάρισε το τοπίο της αβεβαιότητας και σύγχυσης.
Ερωτάται λοιπόν το «συνεργαζόμενο Προεδρείο» της Ομοσπονδίας:
Ποια η σκοπιμότητα της ΔΥ αναφοράς του κάθε συναδέλφου προς την Διοίκησή του και στην ουσία προς την φυσική του ηγεσία δηλαδή τον κ. Αρχηγό του ΠΣ;
Ο κ. Αρχηγός του ΠΣ υποκαθιστά τον ΝΣτΚ και απαιτούμε λύση από τον ίδιο;
Με αυτό τον τρόπο δεν απεμπολούμε τόσο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα όσο και τις συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις;
Τι παραπάνω θα κάνει ο κ. Αρχηγός από το να μεταβιβάσει τις ΔΥ αναφορές μας είτε στον Υπουργό είτε στον ΓΓΠΠ «πετώντας την μπάλα  στην κερκίδα»;
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι μία και βαρύνει δυστυχώς εξ’ ολοκλήρου το απερχόμενο αλλά και το νέο Προεδρείο της Ομοσπονδίας
Το προηγούμενο Προεδρείο παρόλες τις παραινέσεις μας δεν έπραξε το αυτονόητο δηλαδή την υποβολή μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες προσφυγής προς το ΣτΕ. Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι η αδυναμία μας να ευθυγραμμιστούμε με τις Ομοσπονδίες αυτές και να προσπαθούμε με αλχημείες να εκτονώσουμε την οργή, την αγωνία και την σύγχυση των συναδέλφων.
Παράλληλα το νέο «συνεργαζόμενο Προεδρείο» στην προσπάθειά του να καλύψει την «γκάφα» του απερχόμενου, δρομολογεί  λύσεις τύπου ΔΥ αναφορών ακριβώς κινούμενο πάνω στην γραμμή που λέει ότι οι αναφορές αυτές πρέπει να αποτελέσουν την βαλβίδα εκτόνωσης και ανακούφισης για την σύγχυση και αγανάκτηση που νιώθουν οι συνάδελφοι, χωρίς να δίνεται λύση.
Οι κινήσεις αυτές, είτε είναι σκόπιμες, είτε όχι, ένα πράγμα δηλώνουν περίτρανα ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Η παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ δηλώνει ότι δεν θα συναινέσει στα σχέδια του «συνεργαζόμενου Προεδρείου» και θα καταγγέλλει κάθε τι που θεωρεί ότι είναι αντίθετο προς το συμφέρον του Πυροσβεστικού Προσωπικού.

Ο επικεφαλής της παράταξης
Δαδούδης Κων/νος

Τα μέλη
Αναστασιάδης Γρηγόριος
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Τσιλίκας Ιωάννης