Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Στο κλίμα των ημερών θα «αφήσω» τον Απόστολο Παύλο να ορίσει την πίστη:
«Ελπιζομένων πεποίθησης βεβαίωσις πραγμάτων ου βλεπομένων».
Από απόλυτη ανάγκη συμμετοχής στον συνδικαλισμό  κι ελπίδα να παράξω έργο για κάθε πυροσβέστη χωρίς καμία βεβαιότητα εκλογής αλλά χωρίς κανέναν φόβο για τη μη εκλογή μου κινούμαι σε 3 άξονες:
1. Απόλυτη απόδειξη των καταστατικών μου αληθειών.
2. Απόλυτη συνέπεια στις καταστατικές μου δεσμεύσεις απέναντι  στον άνθρωπο πυροσβέστη.
3. Απόλυτη εφαρμογή του καταστατικού του Σωματείου.
 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Εύχομαι στον καθένα μας να μπορεί να πει ΑΛΗΘΩΣ.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)

Όταν στις 18-2-2014 δηλώναμε στο blog μας την αντίθεσή μας για την απασχόληση πολιτικού υπαλλήλου στην γραμματεία της Ένωσης, όπου υπάρχει εκλεγμένος γραμματέας για την υποστήριξη της θέσης αυτής, ήταν γιατί δεν θέλαμε να δαπανώνται χρήματα από τις συνδρομές των πυροσβεστών για την κάλυψη θέσης που όφειλε να εξυπηρετείται από τον εκλεγμένο γραμματέα.
Σήμερα επανερχόμεθα στο θέμα γιατί υπέπεσε στην αντίληψή μας το εξής:
Στάλθηκαν δύο έγγραφα, το ένα προς τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 11-4-2014 όπου ζητείτο ο διορισμός δικαστικού αντιπροσώπου για την νομότυπη εκλογή εφορευτικής επιτροπής, διαδικασία που κατέπεσε αλλά γι αυτό θα επανέλθουμε με άλλο σημείωμα, και μια άλλη ανακοίνωση στις 13-4-2014 όπου καλούνται  οι συνάδελφοι να παραστούν στην ψηφοφορία για εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
Το περίεργο σ’ αυτά τα δύο έγγραφα είναι ότι το μεν ένα έχει ως διεύθυνση στην κεφαλίδα την οδό Δεληγιώργη 25 και Κεραμεικού (το έγγραφο απευθύνεται προς το Πρωτοδικείο Αθηνών ) με ημερομηνία 11-4-2014 και το άλλο έχει ως διεύθυνση στην κεφαλίδα Αγ. Κωνσταντίνου 57.
Λάθος? Αβλεψία?
Σε απόσταση 2 ημερών γιατί ένα τέτοιο  λάθος?
Γιατί η κεφαλίδα με την παλιά διεύθυνση του συλλόγου να παραμένει στον υπολογιστή? Αβλεψία ίσως?
Δημιουργούνται  ερωτήματα…



Ανακοίνωση

Ένσταση Γ.Σ. 15-04-2014

Ένσταση στο Δ.Σ. της 13-04-2014

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)


Συνάδελφοι,
Ανακοινώθηκε από το προεδρείο της ‘Ένωσής μας η ημερομηνία, ώρα και τόπος, που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Τετάρτη 09 Απριλίου 2014 Ω/09.30 π.μ. στη Διοίκηση Πειραιά (Κωνσταντινουπόλεως 22, Πειραιάς).
Για μια φορά ακόμα με παλαιοκομματική αντίληψη, με παντελή έλλειψη αισθήματος συναδελφικότητας ο παραγοντισμός της παλαιάς φρουράς των αρχισυνδικαλιστών έδειξε το αληθινό της πρόσωπο.
Παρά τις εκκλήσεις του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και της παράταξης της Ε.Α.Κ.Π. η Γ.Σ. να πραγματοποιηθεί την 11/04/2014 ημέρα Παρασκευή και στο ξενοδοχείο  STANLEY που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα, πάνω ακριβώς στη στάση μετρό Μεταξουργείο, δεν το δέχτηκαν με τον τσαμπουκά της πλειοψηφίας. Τους πληροφορήσαμε ότι το  κτίριο της Διοίκησης Πειραιά δεν είναι δίπλα σε σταθμό τρένου. Ο πλησιέστερος είναι το τέρμα ΗΣΑΠ Πειραιά, όπου οι συνάδελφοι πρέπει να περπατήσουν μια μεγάλη απόσταση σε ένα μέρος που δεν υπάρχει συνεχής σήμανση, που θα τους οδηγεί στο σημείο της Γ.Σ.
Σε μία άγνωστη περιοχή για τους περισσότερους.
Τους πληροφορήσαμε ότι όποιος μεταβεί με το όχημά του από την οδό Πειραιώς και δεν δει τη μία και μοναδική μικρή πινακίδα για να στρίψει θα βρεθεί στο λιμάνι. Και να προλάβει να την δει, πάρκινγκ δεν θα βρει, γιατί εκείνη την ώρα όλες οι αποθήκες και τα γραφεία είναι ανοιχτά και πάρκινγκ δεν υπάρχει πουθενά ελεύθερο.
Γιατί λοιπόν δεν προτίμησαν κύριοι συνάδελφοι αυτό που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορείτε άμεσα να έρθετε στο σημείο της Γ.Σ. και να πείτε ότι άποψη έχετε? Πότε επιτέλους, αν όχι τώρα, θα μπορέσετε να μιλήσετε?
Πιστεύουμε ότι η φιλοσοφία της συνδικαλιστικής τους ηθικής εμπεριέχεται στη φράση του γραμματέα του σωματείου κ. Σταθόπουλου Δημ. ότι: «Εάν θέλαμε και στο Λαύριο θα πηγαίναμε και ας έρθουν όσοι θέλουν».
Συνάδελφοι, όταν με τη δύναμη που σου δίνει η δημοκρατία, εμποδίζεις αντί να διευκολύνεις, τους συναδέλφους να παραστούν στην κορυφαία στιγμή για ένα σωματείο, την Γ.Σ., τότε δημιουργείται ερωτηματικό για το πόσο θες να ακούσεις τη φωνή του πυροσβέστη. Το βαρύτατο ατόπημα, συνδικαλιστικά, του προέδρου κ. Ψαλτάκου Παναγιώτη να μην διευκολυνθούν, ενώ υπάρχει η λύση, οι συνάδελφοι να έρθουν στην Γ.Σ., είναι κάτι που θα τον χαρακτηρίζει στην τόσο σύντομη και τόσο αφανή συνδικαλιστική του πορεία.
Όλοι έχουμε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια ότι μας θέλουν σιωπηλούς.
Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα.
Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μας την Τετάρτη και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις πρακτικές μιας συνδικαλιστικής παράγκας που βασανίζει ή μπλοκάρει κάθε κίνηση προόδου και εξέλιξης του επαγγέλματός μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Ιωάννης Δ. Τσιλίκας
                                                                                                          Αρχ/στης
anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr
anexpyrosvestes@gmail.com
τηλ.: 6936-187006