Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτή επιστολή - ντοκουμέντο - του Ελεγκτή των οικονομικών της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ανοικτή επιστολή προς την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. του κυρίου Ανθόπουλου Ευστάθιου πρώην προέδρου της εξελεγκτικής επιτροπής της ομοσπονδίας


Αγαπητοί μου φίλοι, εκλεκτοί Συνάδελφοι
Έρχονται κάποιες στιγμές που η πραγματικότητα επιβάλει την ουσιαστική, την αποκαλυπτική ενημέρωση.
Με γνωρίζετε τόσο καλά, όσο καλά γνωρίζετε την προσήλωσή μου στο συνδικαλιστικό καθήκον και την σύγκρουσή μου για την διαφύλαξη της Διαφάνειας. Η εμπιστοσύνη σας με ανέδειξε στην θέση του προέδρου εξελεγκτικής επιτροπής της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και η εν συνεχεία εντολή που μου απευθύνατε για την διενέργεια ελέγχου στα οικονομικά της ομοσπονδίας κάποιους τους ενόχλησε πολύ. Συνηθισμένο το φαινόμενο.
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΦΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
Ποιοί ακριβώς φοβούνται την αλήθεια, και έντρομοι έσπευσαν με συνοπτικές διαδικασίες να με εξοστρακίσουν μετά από την καθόλα ανερμάτιστη απροκάλυπτη «εντολή» (έκφραση απαρέσκειας) του αιφνιδιασμένου κυρίου Βασιλείου Φερτάκη στην Αλεξανδρούπολη και την ηγετική ομάδα της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ?
Την αποκάλεσαν ΜΟΜΦΗ.
Οι εικόνες του βίντεο έχουν την δική τους δύναμη και μιλάνε την γλώσσα μια πικρής για όλους εμάς πραγματικότητας. Είδατε το Βίντεο και βγάλατε μόνοι τα συμπεράσματά σας. Τα σχόλια είναι τελείως περιττά.
Οι κύκλοι άσκησης της κάθε εξουσίας ολοκληρώνονται, ατονούν, παύουν να ισχύουν και στο τέλος όταν απογοητεύσουν τους επιλογείς τους κονιορτοποιούνται, αυτοδιαλύονται και εξαφανίζονται οριστικά και για πάντα.
Τώρα βρισκόμαστε στο «νεκρό σημείο» της δράσης των αρχισυνδικαλιστών.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή που το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τώρα που δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη για το μέλλον όλων μαζί και του καθενός χωριστά, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη της αυριανής ημέρας. Να αναζητήσουμε το όνομα της αλήθειας! Πού πάμε? Πώς θα τα καταφέρουμε? Πώς θα αφήσουμε το τιμόνι στην πλέον κρίσιμη καμπή της ιστορίας του Π.Σ. σε συνειδήσεις που φρίττουν, που τρέμουν μπροστά στο φως του ελάχιστου συνδικαλιστικού ελέγχου?  
Όλοι μετράμε καθημερινά ακόμη και τα κέρματα με προσοχή, γιατί δεν μας περισσεύουν.
Είναι λοιπόν απόλυτα αδιανόητο, σε τέτοιες κολασμένες εποχές, κάποιοι να μην επιτρέπουν, αλλά να προσβάλλονται και θανάσιμα, όταν κινδυνεύουν να τους γίνει οικονομικός έλεγχος για ποσά που δεν έχουν σχέση με κέρματα. Θυμώνουν, οργίζονται και γίνονται ακραία εκδικητικοί. ΓΙΑΤΙ? Ποιό είναι το πρόβλημα τους? Γιατί, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη που κάποια στιγμή απέκτησαν, βιάζονται αδιάντροπα να εξαφανίσουν τον ελεγκτή? Ο ελεγκτής τους φταίει? Ο Στάθης Ανθόπουλος είναι το πρόβλημα? Λάθος διάγνωση!!!
Οι ερωτήσεις, οι ερωτήσεις όλων μας, είναι απλές αλλά είναι για κάποιους αμείλικτες. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ? ΠOΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ? ΤΙ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ? Θέλουμε την αλήθεια τώρα!!!
Μιλάμε για χρήματα, δικά μας χρήματα, που όλοι μας ξέρουμε πόσο δύσκολα…δεν βγαίνουν.
Αυτοί που είχαν τις προτάσεις για μείωση των λειτουργικών δαπανών δεν δέχτηκαν να τις συζητήσουν?
Τί πάνε να κάνουν πίσω από την πλάτη μας για να μη χαθούν το οφίκια, οι επαφές και η ικανοποίηση του επαγγελματικού εγωισμού? Συνάδελφοι, η πλειοψηφούσα παράταξη αύριο το πρωί, που θα γίνει νόμος το νομοσχέδιο για το Π.Σ. θα μας πει ότι έκανε ότι μπορούσε. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ?
Μας κράτησαν στο σκοτάδι. Κανείς από το προσωπικό πανελλαδικά δε κρίθηκε άξιος του ενδιαφέροντός τους να τον ενημερώσουν για τα θετικά και τα αρνητικά του νομοσχεδίου. Κανένας αριθμός, κανένα στοιχείο και κανένα αποτέλεσμα δεν είδε το φως της δημοσιότητας. ΤΥΧΑΙΑ?
Δεν προχώρησαν με τόλμη στην διεκδίκηση με κάθε μέσο π.χ. προσφυγές, νομικές ή κάθε είδους διεκδικήσεις κ.λ.π. του κάθε δικαιώματος μας που χάνεται.
Απλά πήραν τις αποφάσεις, που δεν είναι αποφάσεις μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης αλλά όλων των συλλογικών οργάνων που ελήφθησαν μέσα στα συνέδρια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και πήγαν να τις διαβάσουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής.
Ενημερώνομαι, όπως και εσείς, για τον καταγγελτικό λόγο των Ανεξαρτήτων Πυρ/στων Αττικής, των ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, της Ε.Α.Κ.Π. και της Α.Ε.Π. Πυρ/στων. Τους ακούνε? Αξιολογούν τις θέσεις τους? Τους καλούν για διαφάνεια και κινητοποιήσεις εδώ και καιρό πριν χαθεί για πάντα η υπόθεση: Αναδιοργάνωση-Αναβάθμιση-Βαθμολόγιο-Ανάπτυξη του Π.Σ. στο μέλλον.
Απαντάτε με φράσεις κλισέ: ποιες είναι οι προτάσεις σας, εμείς έχουμε ψηφιστεί από το σύνολο, θα κάνουμε ως πλειοψηφία ότι θέλουμε κ.λ.π.
ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!!!
Αλλά δεν χορηγείτε τα πρακτικά, για να μην αποδείξουμε ότι και προτάσεις σας έχουμε κάνει και εποικοδομητικές ήταν και καινοτόμες. Εδώ και ένα (1) χρόνο ζητώ τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας κ. Γραμματέα, αλλά τίποτα. Ζητώ τα πρακτικά του συνεδρίου, αλλά το προεδρείο του συνεδρίου δεν απαντάει.
Με εξαναγκάσατε να απευθυνθώ στην Εισαγγελέα Διαφθοράς που διενεργεί έρευνα για τις καταγγελίες μου.
Οι προσωπικές προσβολές και συκοφαντίες στο πρόσωπό μου, οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ την καλώς εννοούμενη συνδικαλιστική αντιπαράθεση, με υποχρέωσαν να υποβάλω μήνυση εναντίον του αρχισυνδικαλιστή κ. Φερτάκη Βασίλειου και κατά παντός τυχόν άλλου υπευθύνου, διότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή μου ως άτομο και ως πυροσβέστη.
Με υποκρισία φωνάζουν: είμαστε Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. Για τυχόν κυβερνητική στήριξη?
Εάν κληθούν από τον εισαγγελέα, τότε θα ισχυρίζονται ότι ποινικοποιήσαμε τον συνδικαλισμό?
Δαπανάτε τα χρήματα των συναδέλφων όχι για κινητοποιήσεις, αλλά για Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., το απόγευμα, με πολλά θέματα, που δεν προλαβαίνετε να συζητήσετε, για να πείτε ότι κάνατε ένα ακόμα συμβούλιο?
Είδαμε και ανακοίνωση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής, που πήγε στον κ. Αρχηγό με προτάσεις και αιτήματα. Πήραν λένε την πρωτοβουλία!!!
Ξέρετε ότι αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση είναι αυτά που ο ίδιος ο κ. Αρχηγός απάντησε σε μια πραγματικά σημαντική συνδικαλιστική συνομιλία του με εμάς που συμμετείχαμε στην τελευταία συνδιάσκεψη που έγινε στην Αθήνα?
Αντί να βγει ανακοίνωση για όλα αυτά από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., τότε, τώρα το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής το παρουσιάζει ως επιτυχία δική του? Αυτή είναι συνδικαλιστική συμπεριφορά? Έτσι θα σας εμπιστευτούμε?
Να λέτε ότι π.χ. ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σχολή Αρχιπυροσβεστών για 250 άτομα χωρίς να λέτε ότι 450 συνάδελφοι πτυχιούχοι δικαιούνται να μπουν σε αυτήν άμεσα? Την μαθηματική πράξη της αφαίρεσης την γνωρίζετε? Πόσες θέσεις θα μείνουν για τους υπόλοιπους? Θα λέτε συνέχεια τη μισή αλήθεια?
Η ώρα της κρίσεως του καθενός δεν είναι μια άδεια ημερομηνία μέσα στο χρόνο. Οι μέρες πλησιάζουν, τα πράγματα σφίγγουν και οι ευθύνες θα αποδοθούν.
Δεν μας αρκεί να ΒΟΥΛΕΣΘΑΙ πρέπει και να ΔΥΝΑΣΘΑΙ. Η διαδοχή δεν είναι προσβολή, είναι μορφή εξέλιξης. Τί θέλουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ? Δεν είναι στις προθέσεις τους η τιμωρία των υπευθύνων? Δεν έχουν την ίδια αγωνία με εμένα να περιοριστούν οι ζημιές, να περισώσουμε ότι αυτοί δεν πρόλαβαν να χαλάσουν?
Πίστευα και πιστεύω πάντα στην ακεραιότητα των συναδέλφων μου και για τους λίγους, που δυστυχώς, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο, θα είμαι αμείλικτος.

                                                                                                  Με τιμή

Στάθης Κ. Ανθόπουλος
                                                                                                     Αρχ/στης

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΞΟΔΩΝ ΦΑΚΕΛΟΥ με επιδίκαση ηθικής βλάβης

Έρευνα: Αρχ/στης Τσερεντζούλιας Αναστ. Βασίλειος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟ Ενώσεων Καταναλωτών
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Αθήνα, Ραγκαβή 101 τηλ. 2106457133,  6977417052 
ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αθήνα, Γ Σεπτεμβρίου 13 τηλ, 11711, 2103632443
Οι ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ενημερώνουν τους δανειολήπτες ότι με βάση την υπ’ αρ.3084/2010 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που θεωρήθηκε και ήδη εκτελέστηκε το 2011, εκδόθηκε μετά από ομαδική αγωγή κατά της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και αποτελεί την πρώτη απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου που δημιουργεί νομολογία για την επιστροφή των εξόδων φακέλου με επιδίκαση ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ.
Το σημαντικό έγκειται στο σκεπτικό της απόφασης διότι:
1) Το δικαστήριο δέχτηκε και επιδίκασε χρηματικό ποσό ως αποζημίωση ηθικής βλάβης ύψους 150 ΕΥΡΩ για έκαστο των εναγόντων που κρίθηκε εύλογο και δίκαιο λαμβανομένου υπόψη της οικονομικοκοινωνικής θέσης της πανίσχυρης τράπεζας όσο και του αδύναμου δανειολήπτη.
 2) Αφορά η επιδίκαση όλων των μορφών δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, «όλα σε 1», διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.
 3) Οι δανειολήπτες εισπράττουν πίσω το σύνολο των εξόδων φακέλου ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν οι τράπεζες, χωρίς καμία επιβάρυνση.
4) Αποδείχτηκε με βάση το σκεπτικό της απόφασης, ότι, με παράνομες συμπεριφορές της η εναγόμενη προκάλεσε στους δανειολήπτες υπαίτια σημαντική ηθική βλάβη, η ικανοποίηση της οποίας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καταναλωτή και σημαντική έκφανση της νομικής του προστασίας και της αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου από την παράνομη συμπεριφορά του προμηθευτή και εν προκειμένω της Τράπεζας (Περιοδικό ΔΙΚΗ, έτος 2007, μελέτη Ιάκωβου Βενιέρη). Ο καταναλωτής που αντιμετωπίζει την αντισυμβατική ή εν γένει παράνομη συμπεριφορά του προμηθευτή βιώνει συγκεκριμένη προσβολή της προσωπικότητάς του και άλλων αγαθών. Μπορεί αυτά να μην είναι αποτιμητά σε χρήμα, ωστόσο το μέγεθος της προσβολής μπορεί να αξιολογηθεί προκειμένου να υπολογισθεί και η αποκαταστατική αποζημίωση. Η τράπεζα παραβίασε τη 1969/1991 ΠΔΤΕ που απαγορεύει την είσπραξη προμήθειας και κατέφυγε στη σκόπιμη διατύπωση και χρήση αδιαφανούς και καταχρηστικού όρου στη χορήγηση των δανείων, με σκοπό να τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να εισπράξει με συγκεκαλυμμένο τρόπο ποσά τα οποία δεν δικαιούνταν, προκαλώντας σε εμάς ζημία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η εναγόμενη προσέβαλε την προσωπικότητά μας και λήφθηκε υπόψη η εκμετάλλευση της διαπραγματευτικής μας αδυναμίας από την εναγόμενη και των εν γένει συνθηκών υπό τις οποίες έλαβαν χώρα η παρανομία, του βαθμού πταίσματος της εναγόμενης και της οικονομικής κατάστασής της.
Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν των συνεχών άοκνων ενεργειών της «Κίνησης πολιτών Δανειοληπτών», Ραγκαβή 101, ΑΘΗΝΑ 2106457133 και του ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Γ’ Σεπτεμβρίου 13 τηλ. 11711, 2103632443
Αθήνα 9-12-2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιώργος Λεχουρίτης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Γιώργος Μπαρτζώκης