Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)


Συνάδελφοι
Σήμερα, στο τελευταίο Δ.Σ. του σωματείου μας, ο συνδυασμός κατέθεσε, με την επισήμανση του κατεπείγοντος, το αίτημα προς το Προεδρείο για να γίνουν άμεσες ενέργειες για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις W.C. της Π.Υ. Νέας Μάκρης.
Η κατάσταση αυτή που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των συναδέλφων πρέπει να αντιμετωπιστεί ΤΩΡΑ !
ΤΩΡΑ πρέπει το Προεδρείο να αναλάβει δράση για να λυθεί το πρόβλημα.
Παρακολουθούμε την έκβαση του προβλήματος και ελπίζουμε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση για το σοβαρό αυτό θέμα.


Π.Δ. Υγιεινής και ασφάλειας Π.Σ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)

Για το Σώμα μας, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Συμβουλίου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Σ.Υ.Α.Ε.), υπάρχει η γνώμη του σε σχέδιο Προεδρικού διατάγματος με τίτλο: «Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες».
Από τις 19-11-2008 με την υπ. αριθ. απόφαση 12, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί αυτό μέχρι σήμερα! 
Γιατί δεν έχει εκδοθεί το ανωτέρω Π.Δ.?
Ας απαντήσει ο κ. Υπουργός και ο κ. Αρχηγός πότε θα υλοποιηθεί η ρητή πρόβλεψη του νόμου?
Ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν την έκδοση του?
Όλα στο φως.
Διαβάστε εδώ.
Γρηγόριος Ι. Σκιαδόπουλος
Πυροσβέστης

Συνδικαλιστικές άδειες πυροσβεστικών υπαλλήλων


Εκταμίευση δανείων

Έγκριση δανείων

Προσφορά ασφαλειών

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Νέα ηγεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Π.Σ.
Στην τελετή παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΥΔΤΠΤΠ κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, εκπρόσωποι των Αρχηγών Γ.Ε.Σ. και Γ.Ε.Ν., ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Βουλευτής Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσώτης,o Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου ΔΤΠΤΠ , Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.
Κατά την ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής, ο νέος Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ανέφερε: "Δεν θα πρέπει να πω πολλά, γιατί όπως μαρτυρούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο νησί της Ρόδου, οι καιροί απαιτούν έργα και όχι λόγια.
Δεν μπορώ όμως με την ανάληψη των καθηκόντων μου, να μην ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, για την εξαιρετική τιμή που μου έκαναν, αναθέτοντας μου την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενός Σώματος το οποίο υπηρετώ επί 32 συναπτά έτη.
Αναλαμβάνω την ηγεσία ενός συγκροτημένου Σώματος που έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες σε όλους τους βασικούς τομείς της δραστηριότητάς του όπως: την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας, την κατάσβεση αστικών πυρκαγιών, την αντιμετώπιση μεγάλων τεχνολογικών ατυχημάτων, καθώς και τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν από τις συνέπειες κάθε είδους φυσικής και ανθρωπογενούς καταστροφής.
Καλώ το προσωπικό του Σώματος. Άνδρες και γυναίκες. Να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο, την ίδια υπευθυνότητα, την ίδια συνέπεια στην κοινή προσπάθεια, ώστε να συνεχιστεί αυτή η αγαστή συνεργασία που υπάρχει καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, στο Σώμα. Αυτά που ζητάνε οι πολίτες είναι άμεση απόκριση, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμός. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των ελλήνων πυροσβεστών, στα οποία αν προσθέσουμε, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία τους, γίνονται ήρωες στα μάτια όλου του κόσμου.
Γνωρίζω και κατανοώ, όπως και η πολιτική ηγεσία, τις οικονομικές δυσκολίες που, όπως όλους, πλήττουν και την πυροσβεστική οικογένεια. Γνωρίζω πως τα προβλήματα από την οικονομική δυσπραγία επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας. Θεωρώ όμως και σίγουρα αντιλαμβάνεστε κι εσείς, ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι η άρνηση, η υποχώρηση, η αδράνεια, η απαισιοδοξία. Είναι μια κρίση που θα περάσει με την προσπάθεια, την ενότητα και τη συνδρομή όλων μας.
Ο ρόλος μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή είναι σημαντικός. Χαίρομαι ειλικρινά που η στάση και η υπηρεσιακή σας συμπεριφορά μέχρι σήμερα καταδεικνύουν την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και το αίσθημα του καθήκοντος από το οποίο διαπνέεστε. Γνωρίζω καλά πως αναλαμβάνω την αρχηγία του Σώματος σε μια κρίσιμη για το μέλλον της χώρας μας περίοδο. Σας διαβεβαιώνω πως αναγνωρίζω, συναισθάνομαι απόλυτα και αποδέχομαι την ευθύνη, το βάρος και τη σπουδαιότητα του ρόλου αυτού.
Δε γνωρίζω αν στο τέλος της μακρόχρονης προσωπικής επαγγελματικής μου διαδρομής επιτύχω να θεωρηθώ ως άξιος διαχειριστής του σπουδαίου και δύσκολου έργου που μου έχει ανατεθεί. Ξέρω όμως σίγουρα πως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην κοινωνία, τους συνανθρώπους, τους συναδέλφους, την Πατρίδα μου και πιστεύω ακράδαντα πως το Πυροσβεστικό Σώμα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει την αποστολή του με υπευθυνότητα, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα και σιγουριά.
Θέλω, στο σημείο αυτό, να διαβεβαιώσω τους πολίτες πως το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι πάντοτε δίπλα τους, αλληλέγγυο σε κάθε περίπτωση που το χρειάζονται, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας και την διάσωση κάθε ζωής και περιουσίας που κινδυνεύει.
Θέλω να δεσμευτώ στο προσωπικό του Σώματος ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό του, συνεργάτης στο έργο του, συμπαραστάτης στις δυσκολίες του, αλληλέγγυος στα προβλήματά του. Θέλω επίσης να δεσμευτώ για την ενίσχυση των κανόνων και των διαδικασιών αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας του Σώματος. Η ικανότητα, η αξία, η προσπάθεια, το ενδιαφέρον, η αποτελεσματικότητα αποτελούν παράγοντες, τους οποίους οφείλουμε να επιβραβεύουμε, να επικροτούμε, να ενισχύουμε. Αντιθέτως, η ανικανότητα, η αδιαφορία, η ανεπάρκεια, ο καιροσκοπισμός και η αδράνεια συνιστούν τροχοπέδη στην προσπάθεια του Σώματος, αδικούν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού, υπονομεύουν το έργο όλων μας και πρέπει να εξαλειφθούν.
Το Πυροσβεστικό Σώμα μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του, έχει εξελιχθεί και προσαρμοσθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και πιστεύω ότι με την αναδιάρθρωση που επίκειται, θα μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στα νέα δεδομένα και να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα στο βασικό άξονα της επιχειρησιακής μας δράσης, την άμεση και αποτελεσματική απόκριση όπου και όποτε μας χρειάζεται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται, εμπλουτίζοντας την και παρεμβαίνοντας θεσμικά και οργανωτικά όπου αυτό απαιτείται, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η διαρθρωτική δομή του Σώματος και να εναρμονιστεί στις σύγχρονες ανάγκες. Εναρμόνιση η οποία είναι αναγκαία σε μια μεταβαλλόμενη κοινωνία, στην οποία όμως η ασφάλεια αποτελεί και θα αποτελεί, βασική προτεραιότητα της. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.
Αλλά όσο σκληρή κι αν είναι η δουλειά, αν γίνεται με συνεννόηση και ομοψυχία, τότε τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Δεν σταματάμε την προσπάθεια. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης.
Ευχαριστώ θερμά τον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τη σημαντική προσφορά του και την καλή συνεργασία που είχαμε και να τον διαβεβαιώσω πως θα προσπαθήσω να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο του.
Θα ήθελα, τελειώνοντας, να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο προσωπικό του Σώματος για τις ικανότητες, την αίσθηση καθήκοντος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του, να καλέσω όλους, πυροσβέστες, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς σε όλες τις βαθμίδες, Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και Εποχικούς, πολιτικούς υπαλλήλους και εθελοντές, να θυμηθούν τον όρκο και τις υποχρεώσεις τους έναντι της πατρίδας και της κοινωνίας, να ανατρέξουν στην ιερή παρακαταθήκη του χρέους και της προσφοράς που έχουν αφήσει για μας οι συνάδελφοί μας που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, να ανασυνταχθούμε και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, οργανωμένα και αποφασιστικά την πορεία προς το μέλλον. Για μια κοινωνία ασφαλέστερη, ένα Πυροσβεστικό Σώμα καλύτερο, ένα αύριο με όραμα και προοπτική.
Κύριε Υπουργέ,
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης μου με όλες μου τις δυνάμεις.
Σας ευχαριστώ"
Μετά τη λήξη της τελετής, έγινε επίδοση αναμνηστικών δώρων, στον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο.  

Πηγή: fireservice.gr