Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Αθάνατο Νικόλαο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΘΕΜΑ: «Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Αθάνατο Νικόλαο»

Κύριε Πρόεδρε,
Ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες Αττικής’’, ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής και ως πρώτο αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού ‘’Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες’’ στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σας καλώ δημόσια να τοποθετηθείτε στα θέματα που θα αναφέρω, διότι είστε υποχρεωμένος από το αξίωμα που κατέχετε.
Ενώ από την ημέρα της εκλογής σας, τονίσατε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξετε την ομαδικότητα και την συνεργασία, οι μετέπειτα ενέργειές σας δημιουργούν πλήθος ερωτηματικών που πάντα έως τώρα, μένουν αναπάντητα.
Πρώτα πρώτα δεν σας γνωρίζουν οι συνάδελφοι πυροσβέστες.
Η περιοδεία που θα έπρεπε να είχατε κάνει στις υπηρεσίας του Π.Σ. για να δείτε και να ακούσετε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του προσωπικού δεν έγινε ΠΟΤΕ!
Έπειτα ήσασταν ο ηθικός αυτουργός της παράνομης, αντιδημοκρατικής και αντισυνδικαλιστικής απόφασης του Δ.Σ. να απαγορεύσει την παρουσία συνδικαλιστών και συναδέλφων στις συνεδριάσεις της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Γιατί δεν εμφανίσατε ΠΟΤΕ δημόσια την απάντηση της ΑΔΕΔΥ στο αίτημά μου που σας καλεί να συμμορφωθείτε αναφέροντας συγκεκριμένα στο έγγραφό της ότι: παρ. 1: «Σύμφωνα με το ν. 1264/82 και τα καταστατικά των πάσης φύσεως συνδικαλιστικών οργάνων οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για όλα τα μέλη τους που επιθυμούν να τις παρακολουθούν. Αυτό, εξάλλου, επιβάλλει και η στοιχειώδεις δημοκρατική δεοντολογία»? (Το πλήρες έγγραφο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr)
Μήπως επειδή έχετε την παραταξιακή πλειοψηφία αποφασίζετε και διατάσετε?
Αυτή είναι η δημοκρατία που προαναγγείλατε?
Όταν, εμένα και τους συναδέλφους μου, μας πετάξατε έξω από την συνεδρίαση της Ομοσπονδίας με τσαμπουκά, ήταν καλά, ενώ όταν σας ασκείτε κριτική από όλους, εσείς ισχυρίζεστε ότι οι άλλοι σας επιτίθενται με γνώμονα το κομματικό τους συμφέρον?
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΦΗΣΤΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!!! ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!!!
Ζητάμε να λειτουργήσουν οι κανόνες και οι νόμοι που πρέπει να ισχύουν για όλους ανεξάρτητα της κομματικής τους απόχρωσης...
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Δεν είπατε ΠΟΤΕ στα μέλη μας, ότι τα χρήματα των εισφορών, με βάση το νόμο έπρεπε πρώτα να κατατίθενται στις πρωτοβάθμιες ενώσεις και μετά να πηγαίνουν στην Ομοσπονδία.
Αυτό ΠΟΤΕ δεν μας είπατε από πότε ισχύει.
Ο προηγούμενος Πρόεδρος ο κ. Πήλιουρας Γεώργιος, που δεν το έπραττε πρέπει να ελεγχθεί?
Δεν πρέπει να μάθουμε γιατί διαχειριζόταν πρώτα η Ομοσπονδία τις συνδρομές μας και μετά τα έδινε στις Ενώσεις για πολλά χρόνια?
Δεν είπατε ΠΟΤΕ στα μέλη μας γιατί ενώ ζητάμε συνέχεια τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τα πρακτικά από τα συνέδρια είτε δεν τα δίνετε είτε αργείτε μήνες ολόκληρους είτε είναι ελλειπή και εξηγούμαστε: Λείπουν «κομμάτια» από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις των συνέδρων.
Για  αυτόν το λόγο σας καταγγέλλει και ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Θεσσαλονίκης κ. Αναστασιάδης Γρηγόριος δημόσια (03/09/2013). Τί θα κάνετε? Δεν θα απαντήσετε ούτε και σ’ αυτόν?
Δεν θα απαντήσετε ούτε και στην επίσημη καταγγελία του για τον Ταμία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Καραγεωργόπουλο Περικλή? (αριθμ. πρωτ. 280-03/09/2013)
Δεν θα απαντήσετε ούτε και στην επίσημη καταγγελία της ίδιας ημέρας για τον Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Γιαννούλη Δημήτριο?
Δεν θα απαντήσετε ούτε σε εμάς που φωνάζουμε και καταθέσαμε αίτημα στην Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής για τις Ε.Μ.Α.Κ. και το άρθρ. 20 ν. 3865/2010 που βοηθάει τους συναδέλφους να κερδίσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα επιπλέον?
Σας το έχει στείλει ο Πρόεδρός μας κ. Ψαλτάκος Παναγιώτης από τις 25/04/2013 αριθ. πρωτ. 44 ως Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής και δεν το έχετε απαντήσει ακόμα!!!
Ξέρετε τι μήνα έχουμε? ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!
Πέντε (5) μήνες τι κάνατε? Περιμένετε οι συνάδελφοι των Ε.Μ.Α.Κ. να βγουν πρώτα στη σύνταξη και μετά να ασχολειθείτε? Είστε υποδιοικητής στη 2η Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης. Δεν έχετε καμία ευαισθησία για το θέμα αυτό? Έλεος!!!
Από τον 09/2012!!! Είχατε συστήσει επιτροπή, για την αναδιοργάνωση και τις όποιες προτάσεις της Ομοσπονδίας προς το υπουργείο, σχετικά με αυτήν για το Π.Σ.
Τόσο ο κεντρικός εισηγητής της επιτροπής κ. Ανδρεόπουλος Παναγιώτης (Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας) όσο και εγώ και τα υπόλοιπα μέλη καταθέσαμε στο Δ.Σ. και σας καλέσαμε να αναθέσετε την δημιουργία οικονομικοτεχνικής μελέτης σε αρμόδιο μελετητικό γραφείο. Έτσι είχαν αναθέσει τις αντίστοιχες μελέτες τους οι ένστολοι συνάδελφοι π.χ. ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π.
Η   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και με τον προηγούμενο Πρόεδρό της κ. Πήλιουρα Γεώργιο και με εσάς ΠΟΤΕ δεν ανέθεσε σε εξειδικευμένο τεχνοκρατικό γραφείο τη δημιουργία αυτής της σημαντικής και πολύτιμης για το μέλλον μας μελέτης.
Δηλαδή μας λέτε με άλλα λόγια ότι είστε τόσο πολύ τεχνοκρατικά γνώστες του θέματος που επισκιάζετε τους τεχνοκράτες των άλλων ενστόλων που έχουν τις μελέτες αυτές εδώ και χρόνια?
Ξέρετε τι μήνα έχουμε τώρα? Σεπτέμβριο του 2013!!! Πέρασε ένας (1) χρόνος!!!
Εσείς τώρα μας λέτε πάλι να συσταθεί επιτροπή για την ίδια εργασία και ζητάτε εθελοντές ενώ δε σεβαστήκατε την αξιέπαινη προσπάθεια των προηγουμένων που θα σας έδινε το προβάδισμα ενός (1) έτους!!! Θέλετε ή όχι να παρουσιάσετε προτάσεις των πυροσβεστών προς το υπουργείο για το μέλλον της εργασίας μας?
Επιτέλους μας κοροϊδεύετε?
Πείτε μας την αλήθεια. Σέβεστε το ρόλο σας?
Γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (04/09/2013), όταν σας ρώτησαν τα μέλη του Δ.Σ. εάν η πορεία στη Δ.Ε.Θ. θα είναι ένστολη, εσείς είπατε ότι: «Εγώ πάω στην πορεία με το μπλουζάκι. Το έχω αγοράσει εγώ και δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανένας, ότι φέρω την υπηρεσιακή μου στολή στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των ενστόλων. Είναι δύσκολη εποχή και δεν πρέπει να το διακινδυνεύουμε».
Προς τιμήν των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. είδα ότι σας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη στάση σας αυτή λέγοντάς σας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ως Πρόεδρος θα έπρεπε να φοράτε με υπερηφάνεια την στολή σας σε κάθε ένστολη διαμαρτυρία των τριών κλάδων (ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ., Π.Σ.).
Τότε ολοκληρώσατε την τοποθέτησή σας λέγοντας: «Είναι προσωπική μου επιλογή»!!!
Κύριε Πρόεδρε, επιτέλους σας καλώ να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ.
Με αυτές τις αρχές θα εκπροσωπήσετε εμάς στη διαβούλευση με το υπουργείο για το μέλλον του λειτουργήματός μας?
Όταν βλέπουμε ότι οι εκπρόσωποι των δύο άλλων κλάδων, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος, με την στολή τους, με θάρρος και υπερηφάνεια να δίνουν συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και να εκφωνούν στο βάθρο τις ομιλίες τους και εσείς να είστε με το τζιν, τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι σας και με το μπλουζάκι σας, εγώ σας λέω τούτο: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μπλουζάκια, να απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες μας και τα δικαιώματά μας».
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ» ΚΥΡΙΕ.
ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ?
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.


Με τιμή 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έγγραφο ντοκουμέντο για το δικαίωμα παρουσίας στα Δ.Σ. από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημοσιεύουμε έγγραφο ντοκουμέντο για το δικαίωμα παρουσίας στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατόπιν αιτήματος των Ανεξάρτητων Πυροσβεστών Αττικής.

Το επίσημο έγγραφο για τις Ε.Μ.Α.Κ. κατόπιν προτάσεως των Ανεξαρτήτων Πυροσβεστών Αττικής


Δωρεάν είσοδος στο γήπεδο Καραϊσκάκη